Dårligt nyt til bilejere: Derfor stiger benzin

Dårligt nyt til bilejere: Derfor stiger benzin

image title: 
bizoon/123rf.com
Hvis du har en benzinbil, er der dårligt nyt. For ifølge flere eksperter vil prisen på benzin stige hen over sommeren. Det skriver Børsen ifølge BT.

”Forbrugerne undgår ikke dyrere brændstofpriser. Vores medlemsvirksomheder handler på verdensmarkedet og må betale den gældende pris for Brentolie,” siger Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark, brancheforening for benzin- og olieselskaber i Danmark ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Pas på: Din bil kan være livsfarlig

Samtidig fortæller han, at kun 40 procent af brændstofprisen vil blive ramt af en højere pris på råolie, hvilket skyldes, at der allerede er store afgifter i Danmark.

Prisstigningen på benzin startede i februar og har indtil videre ifølge Danske Bank i gennemsnit kostet en familie 350 kroner ekstra om året.

”Man må regne med dyrere brændstof hen over sommeren. Benzin bliver i forvejen dyrere om sommeren, også i Danmark, fordi efterspørgslen i især USA vokser i den såkaldte driving season, hvor bilisterne kører mere. Så der er sæsonudsving på benzinprisen,” siger Jacob Stahl Otte til BT.

Hvad tænker du om prisstigningen?

BT 
Tags: 
Nøgleord: