Dét skal der til for at få en sundere livsstil

Dét skal der til for at få en sundere livsstil

(Reklame)

Det kan være rigtigt svært at lægge sine vaner om og starte på en frisk. For rigtig mange danskere er det dog denne ændring, som er påkrævet, for vi er en stor procentdel, som døjer med overvægt og tidlige tegn på livsstilssygdomme. Det kan også godt være, at det ikke står så slemt til, men at du bare gerne vil lære, hvordan du kan komme til at leve et sundere liv. Uanset hvad er der nogle indledende skridt, du kan starte med at tage.

Læg madvanerne om

Vi hører eksperterne sige det igen og igen, og der er da også en hel del om snakken: vejen til sundhed går gennem de rette kostvaner. Det betyder ikke, at du skal droppe alt, hvad der hedder slik og fed mad, men generelt kræver en sund livsstil, er der er fokus på råvarer, som er gode for kroppen og indeholder en masse vitaminer i stedet for skadelige stoffer.
Det kan naturligvis være svært at ændre madvanerne fra den ene dag til den anden, og derfor er det ofte en god idé at lægge ud med en kostplan. Ofte kan du finde en masse inspiration rundt omkring på internettet, og det er altså rigtig rart, for det kan være lidt af en jungle at udvælge de rette madvarer. Generelt er det dog sådan, at du skal fokusere på, at der altid skal være grøntsager i de måltider, du spiser. Og så er det også et rigtig godt udgangspunkt at skære ned for sovs og fedt kød.

Læg inaktiviteten på hylden

For mange kan det være en stor udfordring at komme i gang med at motionere. Det kan være hårdt at skulle slæbe sig selv ned i fitnesscenteret efter arbejde, og så kan det altså hænde, at man ikke lige får det gjort… Derfor handler en sund livsstil i høj grad om at sætte realistiske mål for din motion, og at du finder måde at motionere på, som er nem at inkludere i hverdagen.
For eksempel er det ofte muligt at tage cyklen i stedet for at køre i bil. Det er ligeledes smart at få fat i træningsinstrumenter, du kan bruge hjemme, så du ikke behøver at tage andre steder hen for at komme i gang.
Det handler meget om at se mulighederne i at være aktiv i stedet for begrænsninger. Når først du har lysten, bliver det meget nemmere. Derfor er det vigtigt at finde måder at bevæge sig på, du synes er sjove. For eksempel kan du jo starte med at putte nogle oplevelsesgaver på ønskelisten. Tit kan de små skridt mod forandringer være dem, som gør, at livsstilsændringen kommer til at holde på sigt.
Tags: