Død af overdosis: Nu redder hans historie liv

Død af overdosis: Nu redder hans historie liv

image title: 
Foto: Facebook/privatfoto
Smilende står de ved siden af den åbne kiste. En mor og hendes to små børn. I den åbne kiste ligger hendes døde mand, som mistede livet af en heroinoverdosis. Billedet er allerede blevet delt over 250.000 gange på Facebook, og det er der en særlig grund til.

Det er nemlig ikke for sjov, at moren, Eva Holland, har lagt billedet op på det sociale medie. Hun har gjort det for at advare folk om konsekvenserne ved at tage stoffer.

”Det var til at undgå. Det var ikke nødt til at ske, men et forkert valg ødelagde hans familie,” fortæller Eva Holland.
I teksten til billedet skriver hun:

”Jeg er klar over, at dette billede vil gøre en masse mennesker utilpasse og det vil måske endda pi**e et par stykker af, men grunden til, at jeg tog det var, at vise realiteterne ved misbrug.”

”Hvis du ikke vælger afvænning hver eneste dag, er dette den eneste vej ud,” fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Var utro, men konen nægtede at lade sig skille

Hendes mand gennem 11 år, 26-årige Mike Settles, døde 2. september af et tilbagefald til sit stofmisbrug.
Han havde tidligere været på afvænning, men faldt tilbage i sine gamle mønstre, efter en tandpine fik ham til at tage smertestillende igen.

“Jeg ved, at mange sikkert bliver oprørte, men jeg åbner op for det. At gemme fakta får kun epidemien til at fortsætte. Den hårde sandhed er, at heroin dræber. Du tænker måske, at det ikke vil ske for dig, men ved du hvad? Det troede Mike også,” skriver hun og fortsætter:

 “At tale om problemet hjælper virkelig. Folk har fortalt mig, hvordan hans historie har fået dem til at stoppe deres misbrug, og at det motivere dem til at fortsætte deres afvænning. Selv hvis dette bare er for én dag, så redder det liv.”

Synes du, at Eva Holland har gjort det rigtige ved at dele billedet af sin døde mand?


The Mirror

 
 
Tags: