Dødelig sygdom forårsager søvnløshed

Dødelig sygdom forårsager søvnløshed

image title: 
Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Det viser sig, at søskendeparret, Lachlan og Hayley Webb, fra Queensland i Australien, kan have arvet den dødelige sygdom, Fatal Familial Insomnia, der kort sagt hentyder til søvnløshed, der på sigt kan tage livet af dem.

Deres historie blev fortalt i tv-programmet, ’60 minutes’, hvor de fortæller om familiens arvelige sygdom.

”Jeg husker, at jeg i min tidligere ungdom blev opmærksom på, at vi havde den her forbandelse i familien,” lyder det fra Hayley Webb og fortsætter:

”Min bedstemor blev syg og var døende. Hendes syn blev dårligt, hun havde tegn på demens, hun hallucinerede, og hun kunne ikke tale. Så blev hun diagnosticeret med Fatal Familial Insomnia, og det var første gang vores familie nogensinde hørte til sygdommen.”

LÆS OGSÅ: Kolleger anmelder PET-chef for at være racist

Sygdommen stoppede desværre ikke ved bedstemoren, da det få år senere viser sig, at søskendeparrets mor også var ramt af sygdommen, som i den forbindelse medførte et massivt hukommelsestab. Moderen døde umiddelbart efter – kun 61 år gammel.

Lachlan og Hayley Webb håber derfor, at lægerne hurtigst muligt finder en kur på den dødelige sygdom, så de kan få deres nattesøvn tilbage.

Sygdommen Fatal Familial Insomnia beskader bestemte hjerneceller og efterlader efterfølgende et svampelignende hul, som formindsker personens evne til at sove – og til sidst gøre det umuligt.

Hvis sygdommen skulle bryde ud hos familien Webb, kan de vente at leve ca. 12-18 måneder.

Hvis du fik at vide, at du havde 12 måneder tilbage at leve i? – Hvad ville du så bruge dem på?

BT 
Tags: