Dødsensfarligt hærværk: Cykelhjul løsnes

Dødsensfarligt hærværk: Cykelhjul løsnes

image title: 
macor/123rf.com
Ukendte gerningsmænd er igen på spil, og denne gang er det ikke bildæk, der løsnes men derimod cykelhjul.

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere cykelhandlere, der i de seneste måneder har oplevet problemet.

Ejeren af Ralphs Cykler i Espergærde, Claus Hansen, er også bekendt med problematikken. I løbet af blot tre dage har han modtaget fem cykler, hvor det er tydeligt, at hjulboltene bevidst er blevet løsnet.

”Da jeg modtog de her cykler kunne jeg med det samme se, at hjulboltene var blevet løsnet bevidst. Hjulene var helt løse, og hjulboltene kan ikke bare løse sig af sig selv, så det er tydeligt, at der er blevet pillet ved dem,” siger Claus Hansen til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: København i krig: Tre uskyldige ramt af skud

Hærværket er af grov karakter, da det ikke er muligt at se med det blotte øje, og dermed vil de fleste cyklister ikke blive opmærksomme på problematikken, før det er for sent.

”Det er jo dødsensfarligt og kan gå rigtig, rigtig galt. Når hjulboltene bliver løsnet, kan hjulene jo skride helt ud. Hvis det sker, er der stor chance for, at man vælter, og det vil ske rigtig pludseligt, så det vil være svært at reagere. Samtidig er det de færreste kunder, der vil opdage, at der er noget galt med cyklen, før det er for sent. Jeg ved ikke, hvorfor folk finder på at lave sådan noget idiotisk hærværk. Det er jo helt forrykt og dødsensfarligt,” siger han til Ekstra Bladet.

Politiet er også opmærksomme på problemet. Hos flere politikredse har de i løbet af de seneste måneder modtaget flere anmeldelser.

”Vi har modtaget et par anmeldelser omkring den her form for hærværk den seneste tid. Jeg er dog af den overbevisning, at det langt fra er alle tilfælde, der bliver anmeldt, fordi folk ikke er ligeså opmærksomme på cyklerne, som de for eksempel er med bilerne. Men jeg vil anbefale, at man holder et vågent øje med sin cykel også, for det er mindst ligeså farligt, og det kan gå ligeså galt, som hvis det er en bil, det drejer sig om,” siger vagtchef Jan Nielsen hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Tjekker du jævnligt din cykel?

Ekstra Bladet
Tags: