Dødssyg dreng ladt i stikken i Thailand

Dødssyg dreng ladt i stikken i Thailand

image title: 
Foto: Ongard Jitprom/123rf.com
I vinters skulle familien Snejbjerg på en tre ugers drømmeferie til Thailand. Rejsen viste sig dog at blive alt andet end en fornøjelse, da familiens etårige dreng, Victor, blev alvorligt syg i ferieparadiset.

Den lille dreng havde haft feber inden afrejse, men hos familiens praktiserende læge blev han erklæret rask nok til at rejse, og familien tog derfor af sted. Allerede to dage inde i ferien blev Victor dog så syg, at han måtte indlægges på et hospital i Bangkok med fare for at få hjertestop.

Han havde dobbeltsidet lungebetændelse og en respirationsvirus, og blev derfor lagt i ilttelt. I alt var han indlagt i fire dage, mens han hverken måtte bade eller opholde sig i solen resten af ferien. En ferie, der havde kostet 48.000 kroner, og som nu var ødelagt.

Da familien kom hjem og fik den dårlige oplevelse på afstand, troede de, at de var dækket af deres rejseforsikring hos Europæiske. De blev dog afvist med den begrundelse, at man ikke må have en nyopstået lidelse to måneder før ankomst på ferien, og hvis man har en lidelse, så skal man tilses af en af forsikringsselskabets egne læger.

LÆS OGSÅ: Gravid løgner får erstatning

Ifølge to praktiserende læger kan feber ikke betegnes som en lidelse, men det er underordnet ifølge Michael Holstberg, der er nordisk chef for Kunde Ambassaden:

”Hvis man føler, at man har behov for at kontakte egen læge, så er det en lidelse, der er stor nok til, at man skal kontakte os inden afrejse. Det gælder også, hvis man er bekendt med en eksisterende lidelse, men ikke har søgt egen læge inden afrejse,” siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

”Det skal være vores læger og sygeplejersker, der vurderer, hvorvidt man er forsikret ved afrejse. En praktiserende læge kan ikke give et forhåndstilsagn på vegne af et forsikringsselskab.”

Familien Snejbjerg har klaget over afgørelsen to gange, men er begge gange blevet afvist, og derfor overvejer de nu, om de orker at tage sagen videre til ankenævnet.

Hvad mener du om forsikringsvilkårene? Kender du din egen rejseforsikrings betingelser?

Ekstra Bladet
Tags: