Døgnapoteker må dreje nøglen om

Døgnapoteker må dreje nøglen om

image title: 
Foto: Pixabay
Det skal være slut med at tage på apoteket klokken 02:00 om natten for at købe medicin. Det er blot én af konsekvenserne ved den nye apotekerlov som lige er trådt i kraft.
 
Fra 2017 vil det ikke længere være muligt for folk i de større byer i Danmark at gå på apoteket og købe hverken recept- eller håndkøbsmedicin i nattetimerne. Døgnapotekerne mister nemlig deres tilskud fra 2017, og uden dette tilskud kan forretningen ikke løbe rundt.
 
LÆS OGSÅ: Løkke giver efter for pres: Sænker topskatten markant
 
Det drejer sig om 11 døgnåbne apoteker i de store byer, men også i resten af landet vil den nye medføre markante ændringer. Antallet af vagtapoteker, som kan udlevere medicin fra klokken 6 om morgenen og frem til midnat samt i weekenderne, skal reduceres fra 50 til blot 34.
 
Til gengæld bliver en del af tilskudskronerne ompriorteret til at blive brugt i filialer, som skal holde åbent i almindelig butiksåbningstid. Det skal, ifølge et politisk flertal som stemte for den nye apotekerlov, sikre et større antal medicinudleveringssteder, eksempelvis som mindre butikker i supermarkeder, som er den model Post Danmark anvender.
 
LÆS OGSÅ: Bør aktiv dødshjælp være lovligt?
 
Forbrugerrådet Tænk er kritisk overfor nedlæggelsen af døgnapotekerne:
 
“Det synes vi bestemt ikke er heldigt. Apotekernes vagttjeneste skal fungere, og forbrugerne kan ikke være tjent med forringelser. Vi kan derfor ikke støtte, at der lægges op til at skære ned i antallet af apoteker med vagttjeneste”, siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe.
 
Hvad er din mening om den nye apotekerlov? Vil det berøre dig, at døgnapotekerne bliver nedlagt?
 
Du kan se præcis hvilke byer, der bliver ramt af den nye apotekerlov her
 
Politiken 
Tags: 
Nøgleord: