Dømt for mord: Sygeplejerskes forældre står frem

Dømt for mord: Sygeplejerskes forældre står frem

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Den 1. marts 2015 fik ægteparret Gitte og Henrik Hansen en nedslående besked, der vendte op og ned på deres liv. Deres dengang 30-årige datter, Christina Aistrup Hansen, var blevet sigtet og anholdt af politiet for at have slået flere af sine patienter ihjel i sit arbejde som sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus.

Hun er efterfølgende blevet idømt en fængselsstraf på livstid, som hun har anket til Landsretten.
Nu står den morddømte sygeplejerskes forældre frem for første gang, og fortæller, at de fortsat tror på datterens uskyld.

I TV 2’s kriminalprogram ’Station 2’ forklarer Christina Aistrup Hansens far, Henrik Hansen:

”Jeg kommer ikke til at tro på det, før de kan komme med et bevis. Det synes jeg ikke, at der er. Selvfølgelig hvis Christina er skyldig, så skal hun jo også have sin dom, men der skal også være nogle beviser for, at det er hende. Hun skal ikke dømmes på en mavefornemmelse.”

Forældrene mener, at man kun har dømt Christina Aistrup Hansen ud fra vidneudsagn fra hendes tidligere kolleger på Nykøbing Falster Sygehus, da anklagemyndigheden ikke har kunne fremlægge endegyldige og fysiske beviser i sagen, som eksempelvis DNA-spor eller videoovervågning.

LÆS OGSÅ: 70-årigs tiltales for 346 børnevoldtægter 
 

Det var Christinas kæreste, der gav Henrik og Gitte Hansen beskeden om, at Christina Aistrup Hansen var blevet anholdt og skulle i grundlovsforhør samme dag..

Efterfølgende kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme afsted til Retten i Nykøbing Falster, hvor de dog ikke kunne få svar på det spørgsmål, der fyldte deres hoveder:

’Hvorfor var Christina blevet anholdt?’, da forhøret blev afholdt for dobbelt lukkede døre. De kunne hverken få lov til at se datteren eller få besked om hvorfor.

Det var først, da de var hjemme igen, og tændte for fjernsynet, at de fik svar på, hvad datteren var sigtet for: Drab og flere drabsforsøg.

Christinas mor, Gitte Hansen, husker, hvordan hun tænkte, at det måtte være en joke, mens far, Henrik Hansen, nærmest gik i chok.

Siden den 1. marts 2015 har 32-årige Christina Aistrup Hansen siddet fængslet og er dømt for drab på tre patienter og et drabsforsøg.

Gennem hele forløbet har hun nægtet sig skyldig.

I slutningen af januar i år startede ankesagen i Landsretten, og der forventes at falde dom til maj.

Tror du, at Christina er uskyldig?

BT
 
Tags: