Dan Rachlin: Vi udnytter ikke vores au pair

Dan Rachlin: Vi udnytter ikke vores au pair

image title: 
Foto: Sila Tiptanatoranin/123rf.com
I aften ruller det første af tre TV 2-programmer om au pair-piger over skærmen, og her følger man blandt andet Dan Rachlin og hans familie, der har filippinske Sheila boende som au pair.

Den 53-årige radiovært og DJ oplever tit, at folk har en opfattelse af, at au pair-pigerne bliver udnyttet som billig arbejdskraft, men det er ikke tilfældet hos familien Rachlin.

”Det har fået et dårligt ry blandt folk, der ikke ved noget om det. Det skulle være en slags moderne slave, husassistent eller stuepige, men sådan hænger det slet ikke sammen. I hvert fald ikke i vores familie,” siger Dan Rachlin ifølge Ekstra Bladet.

Han påpeger, at de i familien Rachlin gør meget ud af at lære au pair-pigerne at kende.  

”Det er jo nogle forskellige piger, vi har haft. Nogle er mere snakkesalige og sociale end andre. Nogle har spist den mærkelige, danske aftensmad, vi har fået, med os, og andre har spist deres egen mad,” fortæller Dan Rachlin, inden han fortsætter:

”Vi gør, hvad vi kan, så de piger, der bor hos os, har mulighed for at se hovedstaden, få venner og lære mere om Danmark. To af de piger, der har været hos os, er blevet i Danmark. En er dansk gift. Så jeg synes, at vi gør en del for at lære om hinanden.”           

LÆS OGSÅ: Milliarder udbetalt i fradrag: Snyder du også?

Et af kritikpunkterne af familier med au pair-piger har været, at pigerne som arbejdskraft ikke får nok i løn. Den påstand køber Dan Rachlin dog heller ikke.

”Jeg kan slet ikke tage det alvorligt, når nogen siger, at vi skulle være udnyttere af fattigdom. De får 4.150 kroner i 'lommepenge', de har adgang til fjernsyn, computer, net, og de indgår i fællesskabet og kan frit tage med og drikke fra køleskab,” siger han til Ekstra Bladet, inden han dog kommer med en mindre indrømmelse:

”Jeg ved ikke, hvor skidt, jeg synes, at det er, men jo, i forhold til en dansk rengøringskone på dansk overenskomst er det et andet beløb.”

Du kan følge Dan Rachlin og de øvrige familier i første afsnit af TV 2-programmet ’Sandheden om vores au pair’ i aften fra klokken 20.00.

Hvad mener du om au pair-ordningen?

Ekstra Bladet  
Tags: 
Nøgleord: