Danmark er ikke længere verdens lykkeligste land

Danmark er ikke længere verdens lykkeligste land

image title: 
Christian Mueringer/123rf.com
Danmark må se sig slået af Schweiz og Island når det kommer til lykke, fremgår det af FN’s rapport ”World Happiness Report 2015”.

Der er flere årsager hertil; Schweiz’ BNP er steget væsentligt, og den repræsenterer et af de seks parametre der er for måling af landenes lykke. Samtidig er Danmarks lykkeniveau faldet de seneste år, i særdeleshed på social støtte-delen. Selvsamme parameter, er Island steget markant på og ligger nu på 2. pladsen.

LÆS OGSÅ: Danskerne frygter ikke terror

Ifølge direktør for Institut for Lykkeforskning Meik Wiking, er det primært det sociale område vi halter på.

”Ensomhed blandt danskerne er et problem, vi skal tage meget alvorligt, fordi kavliteten af vores sociale liv er én af de faktorer, der er mest afgørende for vores livstilfredshed, og hvor lykkelige vi er. Social isolation er på tværs af aldersgrupper præget af at være tabu, og vi trænger til større åbenhed om social isolation, så det bliver nemmere at bede om hjælp,” lyder det fra Meik Wiking.

Lykke er stadigvæk associeret med Danmark.

”Det er klart, at vores nye placering er et hak i tuden for Danmarks nationale brand, men lykken er stadig en stærk del af fortællingen om Danmark, og udlændinge vil fortsat associere danskerne med verdens lykkeligste folk,” fortæller Meik Wiking.

Hvad betyder det for dig, at vi ikke længere er det lykkeligste land i verden?

TV2
Tags: