Danmark skal have flere turister

Danmark skal have flere turister

image title: 
Foto: Birute Vijeikiene/123rf.com
Erhvervs-og vækstminister Troels Lund Poulsen har mandag lanceret en ny strategi for turisme. Dette skal sikre Danmark en tredjedel flere turister og turistomsætningen skal nå 140 milliarder i 2025, hvilket er 45 milliarder mere end 2014.
 
”Selv om de seneste år er gået godt for dansk turisme, går det også godt hos flere af vores konkurrenter, og Danmark har tabt markedsandele i de senere år. Derfor styrker vi nu indsatsen, så vi kan tiltrække flere turister, der bruger flere penge og er mere tilfredse med at gæste Danmark,” siger erhvervs- og vækstministeren i en pressemeddelelse.
 
Målet om en tredjedel flere turister i 2025 svarer til, at Danmark skal have 17 millioner flere overnatninger end i 2015.
 
LÆS OGSÅ: Danske jægerfly deltog i fejlangreb i Syrien
 
Sammen med målene lancerer ministeren en række indsatsområder, der skal sikre at målene bliver nået. Der skal blandt andet sikres, at der er nok overnatningsmuligheder til den store efterspørgsel i højsæsonen.
 
Regeringen vil derfor ophæve bundfradraget for udlejning af helårsboliger, værelser og sommerhuse fra 2018, hvis der foretages indberetning til Skat. Bundfradraget på helårsboliger og værelser skal hæves med 10.000 kroner, mens fradraget på udlejning af sommerhuse skal forøges med 5.000 kroner.
 
Desuden skal Danmark have flere turistoplevelser, så vi får bedre konkurrenceevne. Derudover skal mobildækningen forbedres, så det bliver nemmere for turisterne at komme på nettet, og skiltningen i byerne skal være mere brugervenlig.
 
Er det godt eller dårligt, at Danmark skal have flere turister?
 
Politiken
Tags: 
Nøgleord: