Danmark snydes: Rejsekort dyrere end almindelige billetter

Danmark snydes: Rejsekort dyrere end almindelige billetter

image title: 
Kilde: Francis Dean/123rf
En ny optælling foretaget af forbrugermagasinet Kontant på baggrund af tal fra Rejsekort A/S, firmaet bag Rejsekortet, viser, at 80 procent af 273 udvalgte rejser er dyrere end med traditionelle billetter.

På kun 54 rejser ud af i alt 273 udvalgte er Rejsekortet billigst. Over en million danskere har anskaffet sig et Rejsekort, men de risikerer altså at blive snydt, når de anvender kortet. Det skyldes, at de forskellige trafikselskaber i Danmark ikke har harmoniseret deres priser. Rejsekortet prissætter deres rejser efter de lokale trafikselskabers zoner.

LÆS OGSÅ: Du betaler for andres rejsekort

Salgschef hos DSB, Christian Linnelyst, anbefaler kunderne at tjekke prisen selv, inden afrejse. DSBs gamle takstsystem er stadig gældende, og følger togskinnerne, hvorfor de ofte er billigere, hvis man rejser mellem takstområder.

Rejsekortet har ikke kørt på skinner siden lanceringen, og transportminister Magnus Heunicke (S) erkender overfor DR problemerne:

”Hele idéen bag Rejsekortet er, at det skal være nemmere. Og man skal sikre, at når man bare bruger det, så er du sikker på, at du får den billigste rejse. Det er hele grundidéen. Og når det går galt, så synes jeg, at det skal laves om og gøres ordentligt”.

Hvad mener du om, at du tvinges til at bruge et Rejsekort, der snyder dig?

DR

Tags: 
Nøgleord: