Danmark tager 0 af 32.000 flygtninge

Danmark tager 0 af 32.000 flygtninge

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I mandags skulle ministre fra de 28 EU-lande forsøge at fordele 40.000 asylansøgere, som kommer over Middelhavet, og som oftest går i land i Italien eller Grækenland. Ministrene nåede til enighed om 32.256 af flygtningene, som fordeles i rundt omkring i Europa.

Den suveræne topscorer er Tyskland, der har påtaget sig at huse hele 10.500 flygtninge, mens Frankrig tager 6752 og Holland på tredjepladsen åbner dørene for 2047 af bådflygtningene.

LÆS OGSÅ: ”Flygtninge ødelagde min ferie”

På grund af retsforbeholdet deltager Danmark ikke i EU’s asylpolitik, og det er derfor blevet besluttet, at vi ikke skal tage imod en eneste af de 40.000 asylansøgere. Det skyldes ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, at vi allerede tager vores del af slæbet: 

”Vi ønsker ikke nu og heller ikke i fremtiden, at EU skal beslutte vores asylpolitik. Det betyder, at vi ikke kommer til at tage del i det. Men hvis man ser på fordelingen, så ligger vi i top,” siger hun til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Reality-deltagere sendt i krig i Syrien

På trods af retsforbeholdet kunne Danmark ellers godt vælge at tage flere asylansøgere ind. Irland har eksempelvis besluttet at tage 600 flygtninge de næste to år, selvom landet, ligesom Danmark, ikke er forpligtet til det.

De resterende knap 8000 flygtninge skal fordeles på endnu et møde mellem ministrene senere på året.

Er det fair, at Danmark benytter sig af retsforbeholdet, eller bør vi gøre som Irland og træde til i nødens stund?

Politiken
Tags: