Danmarks bedste hospital får kritisk rød smiley

Danmarks bedste hospital får kritisk rød smiley

image title: 
Foto: Alexander Korzh/123rf.com
Hele ni gange er Aarhus Universitetshospital blevet kåret til Danmarks bedste hospital af mediet Dagens Medicin, men den tiende kåring lader nok vente på sig. I hvert fald har hospitalet ikke fået den bedste start på 2017.

Arbejdstilsynet har nemlig været på besøg både den 19. januar og 8. februar, og det resulterede i to røde smileys, en til hospitalets afdeling i Skejby og en til afdelingen på Nørrebrogade. Med de røde smileys følger både en række påbud og strakspåbud.

Påbuddene omhandler blandt andet dårligt indeklima, for højt arbejdspres blandt de ansatte, dårlige arbejdsstillinger og risiko for faldulykker på hospitalets gange. Den kritik er de naturligvis kede af på Aarhus Universitetshospital:

”Vi er altid kede af at få den type smileys, for vi vil gøre alt for at sikre, at arbejdsmiljøet er i orden. Det må ikke være farligt at gå på arbejde. Derfor tager vi sådan nogle påbud meget alvorligt, og gør hvad vi kan for at få dem fjernet,” siger Claus Thomsen, der er lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, til Ekstra Bladet. 

LÆS OGSÅ: Førstefødte børn er klogere end deres søskende

Han mener, at de arbejdspladsmæssige problemer kan skyldes, at hospitalet gennemgår en stor ombygning, men at det ikke går ud over kvaliteten i behandlingen af patienter:

”Vi har en høj kvalitet her på hospitalet, men der er selvfølgelig en sammenhæng mellem et godt arbejdsmiljø og kvaliteten, og derfor må vi formode, at vores kvalitet vil stige yderligere for patienterne, når vi har løst problemerne. Det er dem, vi er der for, så selvfølgelig skal kvaliteten være i orden,” siger Claus Thomsen.

Den røde smiley er den dårligste i Arbejdstilsynets smileyordning. Før den kommer den gule, den grønne og til sidst kronesmileyen.   

Kunne du finde på at bruge et hospital, der har fået sådanne anmærkninger?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: