Dansk børnebog vækker vrede verden over

Dansk børnebog vækker vrede verden over

image title: 
Foto: Pat Olson/123rf.com
Formålet var oplysning om seksualitet og nedbrydning af tabuer, da bogen “Sådan får man et barn” udkom for omkring 40 år siden. Men nu er der opstået en voldsom debat på internettet omkring den gamle danske børnebog.
 
Billederne fra bogen er blevet delt over 150.000 gange på Facebook, og det er især illustrationerne i bogen, som folk er forargede over:

”Det er kontroversielt. Det havde ikke været nødvendigt at vise den seksuelle del. Mine børn kommer ikke til at læse den,” skriver brugeren Trenisha Chapman eksempelvis.

”De er skide liberale…brænd de bøger,” skriver en mere vred Fred Hornedo. 
 
LÆS OGSÅ: Tivoli tog 6-årig drengs pant
 
Forfatteren bag bogen er Per Holm Knudsen, der er sexolog og psykoterapeut, tager dog ikke kritikken så tungt, og morer sig en anelse over opmærksomheden:

”Det kommer lidt bag på mig. Men sex kan jo både være en fornøjer og en forarger,” udtaler han, og fortæller, at bogen også var oppe til debat, dengang den udkom i 70’erne:

”Den var oppe at vende i Folketinget, og Kristeligt Folkeparti ville have forbud mod den. De ville ikke have, at den skulle ud på bibliotekerne.”
 
Ifølge Per Holm Knudsen er den seneste debat på nettet et udtryk for en ”tilbagevendt puritanisme”:

”Frisind og kultur har ikke den samme rytme overalt i verden. Det, vi ser nu, er en tilbagevenden til puritanismen. Og man kan også se tendensen her i Danmark. For eksempel debatten omkring nøgenbadning på stranden eller drenge, der ikke må bade sammen med deres mor i svømmehallen. For en ældre herre som mig er det lidt mærkeligt at se, at alle de ting, vi kæmpede for dengang, bliver rullet tilbage,” siger han til BT.dk.
 
Overreagerer kritikerne af bogen eller burde man være mere varsom med at vise børn, hvordan man får børn?
 
B.T.
Tags: