Dansk embedsmand rejser for 1,6 millioner

Dansk embedsmand rejser for 1,6 millioner

Sponsoreret indhold

VisitDenmark har jævnligt repræsentanter i udlandet for at promovere Den Lille Havfrue, Legoland, Amalienborg og de mange andre danske turistattraktioner. Og mange af rejserne er sket på førsteklasse. Det viser Metroxpress’ aktindsigt i 160 rejser for VisitDenmarks direktion.

Mindst to gange har direktørerne spist på Michelin-restauranter uden at redegøre for gæsterne, og flere ophold har været på femstjernede hoteller.

Alene administrerende direktør Jan Olsen har rejst for 1,6 millioner kroner siden han fik stillingen tilbage i 2011.

VisitDenmark hører under Erhvervsministeriet, hvis koncernregler siger, at man normalt ikke må flyve på business og kun må bruge bestemte beløb på hotelværelser. Et hotel i Tyskland må eksempelvis højest koste 111 euro (cirka 850 kroner) per nat.

LÆS OGSÅ: Passagerer går glip af erstatninger for millioner 

Bilagene viser, at VisitDenmarks direktion i høj grad har overskredet reglerne ved flere lejligheder. Jan Olsen har boet på hoteller til cirka 3.200 kroner per nat. Tilmed har en rejse til Rio og New York sneget sig op på svimlende 90.167 kroner.

”Det lyder som en klar overtrædelse af de regler, der gælder i staten. Her er der ganske klare regler for, hvad man må og ikke må,” siger lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

”VisitDenmark skal selvfølgelig følge statens rejseregler, og det har Erhvervs- og Vækstministeriet også aftalt med VisitDenmark. Det er ikke acceptabelt, hvis de ikke har fulgt de regler, de skal – og det vil jeg indskærpe over for dem,” skriver Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) i en e-mail til MetroXpress.

Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti ønsker en redegørelse:

”Det kan ikke være rigtigt, at de har så absurd høje regninger, når de hele tiden banker på for at få flere penge.”

Hvad synes du, politikerne burde gøre ved sagen? Del din mening med os i debatten.

MetroXpress