Dansk forsker dømt for pædofili mod børnebørn

Dansk forsker dømt for pædofili mod børnebørn

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Retten i Aarhus har dømt en dansk forsker to års fængsel for at have krænket sine to mindreårige børnebørn, mens de var fem og ti år gamle.

”Der er tale om overgreb mod to børnebørn, som har fundet sted kontinuerligt over flere år. Da den ældste sagde fra, begyndte overgrebene mod den yngre,” fortalte dommer i sagen Tine Rud ved domsafsigelsen torsdag eftermiddag.

Manden er dømt for at have befølt pigerne intime steder på kroppen, og for at have indført en eller flere fingre i den ene piges skede.

Man har gjort dommen delvist betinget, da han kun skal afsone et halvt år, mens resten er betinget med vilkår om, at han skal gennemgå sexologisk behandling.

LÆS OGSÅ: X Factor-deltager idømt fængselsstraf for børneporno

Den dømte, der er beskyttet af navneforbud, har indrømmet at have krænket pigernes blufærdighed ved at berøre dem under bæltestedet.

Han nægter til gengæld anklagerne om, at have forsøgt at opnå samleje og at have presset fingre op i skeden.

I retten fortalte han, at han så berøringerne som en slags leg med pigerne, og at han selv stoppede krænkelserne, da han indså, at børnebørnene ikke længere synes, det var ”sjovt”. Han understregede desuden, at han ikke på noget tidspunkt udsatte pigerne for vold eller tvang.

Indtil videre har sagen kostet forskeren sit job, og siden han blev varetægtsfængslet i november sidste år, har han siddet frivilligt i isolation, da han frygter overfald fra de andre indsatte i arresten.

Foruden den betingede dom skal manden betale henholdsvis 40.000 kroner og 25.000 kroner til ofrene i sagen.

Synes du, at strafferammen for pædofilisager er tilstrækkelige i Danmark?

Ekstra Bladet