Dansk mor bedøvet og berøvet i græsk ferieparadis

Dansk mor bedøvet og berøvet i græsk ferieparadis

image title: 
Foto: George Tsartsianidis/123rf
Susanne Vesterhouen var taget på ferie med sin svigerinde og sine døtre på den græske ø Kreta i den lille ferieby Gerani tæt på Chania. 

Her oplevede de natten til den 5. juni at blive udsat for røveri i deres ferielejlighed.

Det lokale politi mener, at de to danskere blev bedøvet under indbruddet. 

“Vi blev nærmest røvet, vil jeg sige, for politiet mener jo, at vi blev bedøvet med gas. Indbrudstyvene har sprøjtet det ind. Det var det, politiet sagde til os,” fortæller Susanne Vesterhouen til BT og fortsætter:

“Der var ingen, der havde hørt noget, og vi sov ni timer i streg, det gør jeg ellers aldrig. Jeg plejer at vågne klokken syv om morgenen, men jeg vågnede først klokken ni.”

LÆS OGSÅ: "Flygtninge ødelagde min ferie"

Og det var ikke småpenge, røverne slap afsted med. 

“De havde taget min pung, som jeg havde 800 euro i, fordi jeg havde inviteret mine døtre på ferie og skulle betale for dem. Og så fik jeg taget mit dyre ur, solbriller, min iPhone og min svigerinde fik taget det samme,” fortæller Susanne Vesterhouen. 

Mette Knudsen, Danmarks ambassadør i Grækenland, fortalte i går, fredag, til dr.dk, at området omkring Chania på Kreta har været udsat for en række indbrud. 

De mange indbrud er en konsekvens af krisen i Grækenland, som gør, at turister hæver mange kontanter inden de tager på ferie i Grækenland. 

“Der er nogle problemer omkring Chania på Kreta, hvor konsulatet har talt med det lokale politi om at øge overvågningen af hoteller, efter der har været en række indbrud på hotelværelser,” fortæller Mette Knudsen, der dog også understreger, at stigningen i antallet af tyverier og røverier ikke er alarmerende. 

Episoden har da heller ikke afskrækket Susanne Vesterhouen fra at besøge Grækenland. Allerede i juli var hun afsted igen på det sammen hotel. 

“Jeg er lige kommet hjem fra endnu en uge samme sted. Og denne gang skete der ikke noget. Vi er kommet der i mange år, uden at der er sket noget, så oplevelsen får ikke os til at vælge et andet sted,” siger hun.

Hvordan ville du reagere på sådan en oplevelse? Ville du tage afsted til det samme sted så kort tid efter? 

BT
Tags: