Dansk pædagog kræver kæmpeerstatning efter pædofili-anklager

Dansk pædagog kræver kæmpeerstatning efter pædofili-anklager

Sponsoreret indhold

Sidste sommer blev den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen anklaget for pædofile overgreb i New York. Sigtelserne bortfaldt senere hen grundet manglende beviser, og nu er Malthe klar til at vende tilbage til den amerikanske storby.

Denne gang har turen dog et andet ærinde. Han har nemlig rejst et erstatningskrav på hele 48 millioner kroner mod politiet og anklagemyndigheden i New York.

“Det kan godt være, det bliver lidt ubehageligt at tage derover igen, men det bliver trods alt på en noget sjovere baggrund end det har været før i tiden,” siger Malthe Thomsen til TV 2.

Beskyldningerne mod Malthe stammede fra en kvinde, han arbejdede sammen med i den børnehave, hun påstod overgrebene havde fundet sted i.

Det lykkedes dog ikke politiet og anklagemyndigheden at finde nogle former for beviser for de påståede overgreb, og Malthe blev derfor løsladt efter to uger varetægtsfængsling.

Det er den danske advokat Jane Fischer-Byrialsen, der fører sagen for Malthe Thomsen i New York.

“I USA er det ulovligt at beskylde nogen offentligt for sådan nogle grove ting, som de ikke har gjort, så det er en civil erstatningssag mod hende også,” siger Jane Fischer-Byrialsen til TV 2.

Erstatningskravet er på syv millioner dollars, der svarer til cirka 48 millioner danske kroner.

“Det handler om alle omkostninger under retssagen, hotel, lejlighed, rejser, svie og smerte, det psykiske traume og to uger i fængsel,” forklarer Jane Fischer-Byrialsen.

Mener du, at 48 millioner kroner er en rimelig erstatning?

TV2