Dansk padler slår verdensrekord

Dansk padler slår verdensrekord

image title: 
Robert Wilson/123rf.com
Danske Casper Steinfath lykkedes med sit projekt om at krydse Skagerrak på et surfebræt og padle i alt 137 kilometer fra Danmark til Norge kort før klokken 20:00 søndag aften. Turen startede natten til søndag klokken 01:00, skriver Ekstra Bladet.

Casper Steinfaths mor stod klar og ventede på stranden i Norge, da hendes søn ankom til Kristiansand – træt og udmattet.

”Det er så vildt det her. Nej. Vildt kan ikke gøre det, ” sagde Casper Steinfath, da Ekstra Bladet fangede ham på telefonen få minutter efter, at han havde tilbagelagt turen fra Danmark til Norge på et padlebræt.

Han fortæller også, at han er viklet ind i to dyner og med blæseren på fuld skrue i bilen, da han er lettere nedkølet efter den lange tur.

”Jeg er dybt, dybt berørt, men samtidig er jeg mere træt end nogensinde før. Jeg kan slet ikke fatte, hvad jeg lige har gjort, ” siger Casper Steinfath til Ekstra Bladet, der fortæller, at han har opnået en drengedrøm.

Lige siden Casper Steinfath startede med at padle som 13-årig, har han haft et mål om at se, hvor langt han kunne presse sig selv.

LÆS OGSÅ: Mor dømt: Giftede sig med sine to børn

”Jeg har stået og spejdet ud over horisonten ved Klitmøller, siden jeg var barn og tænkt på, hvad der er muligt for mig, ” siger padler-vikingen og fortsætter:

”Jeg ville mærke, hvad min krop kunne presses til. Både mentalt og fysisk. ”

Casper Steinfath har tidligere forsøgt sig på padlebrættet fra Norge til Danmark, men sidste gang gik det galt. Og det var også meget tæt på, at han havde givet op i denne omgang.

”Jeg var meget tæt på at give op. De sidste fire timer var de værste timer i mit liv. Hver eneste sektion i min krop var ved at stå af en efter en. Først benene, så skulderne, så armene, så fødderne. Det hele var ved at stå af, ” siger Casper Steinfath til Ekstra Bladet.

Men alligevel formåede han at bryde bølgerne og smerterne og komme i mål.

Hvad mener du om bedriften?

Ekstra Bladet
Tags: