Dansk præst efterforskes i pædofilisag

Dansk præst efterforskes i pædofilisag

image title: 
Foto: Rasmus Ursem/123rf.com
Ifølge Metroxpress bekræfter politiindspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Henriksen, at man har afhørt flere forurettede i en sag om sexmisbrug af børn i en jysk frikirke. Misbrug som angiveligt fandt sted tilbage i 2006.

Præsten, som ikke er navngivet af hensyn til ofre og fordi han ikke er dømt, efterforskes også for sexovergreb i det kristne miljø i USA, skriver Metroxpress, som har haft kontakt til det amerikanske politi.

Den 2. maj i år blev sagen anmeldt af en unavngiven kilde, som til Metroxpress forklarer, at han anmeldte sexmisbrug af otte navngivne personer, som var ned til 13 år gamle, da misbruget efter sigende fandt sted. Man frygter dog, at der er tale om mange flere ofre i sagen.

LÆS OGSÅ: Folkekirken har kæmpe formue

Allerede tilbage i 2012 blev præsten efterforsket for overgreb mod børn, men dengang havde man ikke nok beviser og derfor blev sagen droppet.

Det viser sig desuden, at lederen af den kirke, hvor misbruget er foregået, også er præstens far. Han valgte at lukke kirken den 1. maj, efter kirkens børn og unge under et møde i slutningen af april stod frem og fortalte om de overgreb præsten angiveligt stod bag.

”Vi er i chok. Det er utrolig svært at fatte. Vi spurgte rundt på mødet, og det viste sig at der er foregået rigtig mange ting, som ikke skulle foregå,” udtaler faderen til Metroxpress, han afviser desuden, at han som kirkens øverste ansvarlige forsøgte at skjule tingene under efterforskningen af sønnen i 2012:

”Hvis jeg dengang havde vidst, det som jeg ved i dag havde jeg selvfølgelig ikke forsvaret ham.”

Selvom Metroxpress forgæves har forsøgt at få fat i præsten, som pt opholder sig i USA, mener faderen, at noget tyder på, at sønnen godt ved, at noget er galt:

”Sidst vi talte med ham, var han utrolig ked af alt det her, og han siger, han pludselig har opdaget, hvad han selv har gjort.”

Hvad ville din reaktion være, hvis du fandt ud af, at et kært familiemedlem havde gjort en slem forbrydelse?

Metroxpress