Dansk skole afviser kvinder med niqab

Dansk skole afviser kvinder med niqab

image title: 
Foto: Oleg Dudko/123rf.com
Centret for voksenuddannelse har indført nye regler, der betyder, at seks niqab-klædte kvinder nu nægtes adgang til skolens klasseundervisning. I stedet henvises de nu til e-learning over computeren.

Vicerektor Inge voller forklarer, at beslutningen blev taget i efteråret efter længere tids debat mellem skolens lærere.

“Vi har haft en debat omkring, hvorvidt det er god undervisning og læring, hvis man ikke har adgang til fri kommunikation. I den forbindelse har vi drøftet, om det er hensigtsmæssigt i undervisningssituationen, hvis man ikke kan se hinandens ansigt,” fortæller hun til TV 2.

Beslutningen kommer efter, at flere lærere havde klaget over, at det var svært at kommunikere med kvinderne, når deres ansigter ikke var synlige, ligesom det var problematisk at identificere dem. Man forsøgte derfor at afhjælpe problemet med navneskilte, men uden success.

Efterfølgende blev det besluttet, at niqab-klædte elever ikke kan deltage i undervisningen efter sommerferien. De må dog fortsat gerne færdes på skolen.

LÆS OGSÅ: Svømmeklub bøjer sig for "religiøse fanatikere"

Skolens ledelse mener, at tiltaget har hjemmel i gældende lovgivning, og Undervisningsministeriet har været kontaktet for at afklare sagen.

“Vi mener ikke, vi gør noget ulovligt og har ikke planer om at ændre beslutningen. Men hvis der viser sig at være en anden politisk holdning til det, så retter vi ind,” siger hun og tilføjer, at VUC Lyngby ikke er den eneste VUC-skole, der har indført skærpede regler om hovedbeklædning.  

KVUC, København Syd, Vestegnens VUC og HF samt VUF på Frederiksberg har ifølge TV 2 lignende regler.

Er det i orden, at nægte niqab-klædte kvinder at deltage i undervisningen?

TV 2
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter