Danske børn hjælper fattige i julen

Danske børn hjælper fattige i julen

image title: 
Foto: Yanlev/123rf.com
Selv om mange børn ofte forbinder julen med gaver og ønskelister, tænker danske børn ud over deres egen næsetip. Det viser en undersøgelse blandt 8-12-årige, som YouGov har lavet for SOS Børnebyerne.
 
”Det er rart at få bekræftet, at danske børn er i stand til at tænke langt ud over deres egne behov. Selv her i juletiden, hvor gaver og ønskelister godt kan komme til at fylde meget, tænker børnene på andre,” siger Line Grove Hermansen, som er kommunikationschef i organisationen.
 
LÆS OGSÅ: Dette googlede danskerne mest i 2015 
 
I undersøgelsen svarer to ud af tre danske børn, at rige lande både kan og skal hjælpe fattige lande. Kun syv procent af danske børn vil ikke ofre en gave for at hjælpe et barn, der mangle sin familie. Modsat vil 9 ud af 10 børn (89 procent) overveje at give deres julegave væk, hvis den går til et forældreløst barn uden familie.
 
”Det siger meget om danske børn, at de er klar til at ofre noget af deres eget for at hjælpe andre. Det er et rigtig dejligt julebudskab og noget som vi forældre skal tage med os, når vi planlægger julen. Børn har en veludviklet sans for social retfærdighed og vil gerne hjælpe, så juleaften må ikke kun handle om gaver,” siger Line Grove Hermansen fra SOS Børnebyerne.
 
Har du nogensinde udført velgørende arbejde for de fattige i julen?
 
MX.dk
Tags: 
Nøgleord: