Danske børn mangler opdragelse

Danske børn mangler opdragelse

image title: 
Ion Chiosea/123rf.com
Danske børn i fem-seks årsalderen er blevet mere egoistiske og mangler respekt for deres lærere, fortæller formanden for Børnehaveklasseforeningen, Pia Jessen. Det skriver dr.dk ifølge Dagens.dk .
 
DR har interviewet 26 børnehaveklasselærere fra 26 forskellige skoler i hele landet, og langt de fleste fortæller, at de har oplevet meget urolige elever, som blandt andet kan finde på at råbe ’luder’, ’fuck dig’ og bare vende ryggen til, når de får en besked.

LÆS OGSÅ: Skræmmende teenagetraume plager stadig TV 2-vært 
 
Pia Jessen fortæller, at det kan være meget ubehageligt for den enkelte klasselære, at et barn siger ’gu vil jeg ej’ eller bare går sin vej, når man har givet en besked. Det gør også undervisningen sværere for klasselæreren samt for resten af eleverne.
 
Både formanden for foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, og børnepsykolog John Halse mener, at ansvaret ligger både hos forældre og lærere. Ifølge psykologen skal skolerne også turde sætte grænser for eleverne samtidig med, at forældrene skal klare kritik af deres måde at opdrage på. 

Hvordan kan danske børn få mere respekt? 

Dagens
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter