Danske bilister får rekordmange fartbøder

Danske bilister får rekordmange fartbøder

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Politiets fotovogne har i 2014 fanget flere hurtige bilister end nogensinde.

I 2015 blev der i alt blitzet 563.755 bilister, der viser sig at være en stigning på 42 procent i forhold til 2015. Det er altså sket en tredobling siden 2014, skriver Jyllands-Posten.

Den store stigning i fartsyndere har betydet, at der i det forgangne år er blevet udskrevet bøder for 701 millioner kroner, viser en opgørelse fra Rigspolitiets Nationalt Færdelscenter.

Stigningen hænger sammen med, at man i politiet har købt yderligere 75 fotovogne, så der nu er 100 vogne fordelt på hele landet.

“Resultatet viser, at der fortsat er behov for politiets kontrolindsats på hastighedsområdet, siger Erik Terp, der er centerchef for Rigspolitiets Nationalt Færdselscenter,” til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Dieselforbud i DK kan være en fordel

Erik Terp understreger i den forbindelse, at formålet er at få bilisterne til at køre langsommere.

Afdelingschef Torben Kudsk fra Bilejernes forening, FDM, mener dog, at indsatsen er forfejlet. Han peger på, at størstedelen af ulykker sker på landevejene, men at fotovognene er sat op i byen og på motorvejene.

“Vi kan se tydeligt, at fotovogne bliver sat op, hvor folk kører for stærkt, men ikke hvor man ved, at den høje fart giver ulykker. Det er nemlig først og fremmest på landevejene, at fart er en dræber,” siger Torben Kudsk til Ritzau.

Man synes hos FDM, at man i stedet burde sætte fokus på de farlige strækninger, hvor man burde sætte skilte op for at gøre opmærksom på, at det kan være farligt at køre stærkt på den pågældende strækning.

Uenig i FDM’s kritik er, Trafikforsker og professor Mogens Fosgerau fra DTU, som udtaler følgende:

“Vi ved fra Vejdirektoratets målinger, at rigtig mange kører for stærkt. Men skal man så have lov at køre for hurtigt der, hvor det ikke er så farligt,” og tilføjer:

“Det er ulovligt at køre for hurtigt, derfor risikerer man at få en bøde, hvis man gør det. Og så er den ikke længere.”

Hvad synes du om det øgede antal fotovogne?

MX 
Tags: