Danske Marcus blev født af forkert kvinde

Danske Marcus blev født af forkert kvinde

Sponsoreret indhold

I 1996 blev Marcus Vestergaard Pedersen til på en dansk fertilitetsklinik, men under befrugtningen skete der det katastrofale, at der blev byttet rundt på to æg fra to forskellige kvinder. Marcus Vestergaard Pedersen blev derfor født af en kvinde, der ikke var hans biologiske mor.

Allerede ved Marcus’ fødsel fattede moren, Marianne Sørensen, mistanke, da han blev født helt sorthåret med sydlandsk glød, men hun turde ikke sige noget.

Først da Marcus var tre år, blev der taget en DNA-prøve, der viste, at Marcus ikke var Marianne Sørensens barn. Det var ikke ægget, der var blevet befrugtet med hendes mands sæd, hun havde fået sat op. Ægget stammede derimod fra en iransk kvinde, der var kommet til Danmark for at blive befrugtet af en anonym sæddonor.

LÆS OGSÅ: Koranen stormer ind på hitliste

Forældrene holdt det først hemmeligt for Marcus, men som tiden gik, følte Marcus sig mere og mere forkert i den blonde familie, og da han var 13, fortalte de ham sandheden.

”Jeg havde i lang tid på forhånd tænkt tanken og taget beslutningen om, at det var ligegyldigt, hvad de sagde – om jeg var adopteret eller hvad, der end var – så ville jeg altid være deres barn, og de ville altid være mine forældre. Det skal ikke have nogen betydning på nogen måde. Det har det heller ikke den dag i dag,” siger Marcus Vestergaard Pedersen.

Alligevel vil han finde sin biologiske mor, da han savner nogen at spejle sig i:

”Jeg har en helt fantastisk familie – de har altid støttet mig og bakket mig op, og de har altid været der for mig, når jeg har haft det hårdt, men det er ikke det, det handler om for mig. Det handler om, at jeg gerne vil kunne spejle mig i nogen. Jeg vil gerne kunne se mig selv i et andet menneske, for det har jeg aldrig kunnet før,” fortæller Marcus Vestergaard Pedersen.

Skal Marcus have en slags kompensation for fertilitetklinikkens fejl? I så fald hvilken?

TV 2