Danske muslimer: Loven bør bygge på koranen

Danske muslimer: Loven bør bygge på koranen

image title: 
Foto: Jasminko Ibrakovic/123rf.com
Hver tiende danske muslim har den holdning, at landets lovgivning udelukkende bør bygges på Koranens ord, mens hver fjerde mener, at en blanding af grundloven og Koranen skal udgøre fundamentet for landets love.
 
Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.
 
Vender man målingen om, betyder det, at 53,9 procent af muslimerne har den holdning, at de danske love helt og holdent skal bygges på grundloven.
 
DEBAT: Lighed mellem racisme og lav IQ? 

“Det er et flertal, ja, men man kan spørge, hvorfor ikke næsten alle er enige i det. Det er dog fuldstændig fundamentalt i vores demokrati, at grundloven er rammen om alt,” siger lektor i statskundskab Jens Peter Frølund Thomsen fra Aarhus Universitet til Jyllands-Posten.
 
Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, mener, at målingen er problematisk:
 
“Man må have som målsætning, at alle i Danmark bakker op om grundloven og siger højt, klart og tydeligt, at det andet er uacceptabelt. Man må have, hvilken religion man vil, men love og regler, det er noget, som man fastsætter på demokratisk vis,” siger han til Jyllands-Posten.
 
DEBAT: Hvorfor må indsatte ikke få svin? 
 
Hos Dansk Folkeparti anskuer man resultatet af målingen som evidens for, at den muslimske indvandring til Danmark må bremses. I dag bor der cirka 250.000 muslimer i landet.
 
“Jeg håber, at folk med det her kan se, at antallet af muslimer i Danmark er et problem,” siger udlændingeordfører Martin Henriksen og tilføjer:
 
“Man bilder sig selv ind, at man kan tillade sig at opføre sig, som om at man var her først. Det er enormt flabet,” siger han til Jyllands-Posten.
 
Hvad er din holdning til undersøgelsens resultater?
 
MSN 
Tags: 
Se debatter