Danske spil lokker ludomaner til at spille igen

Danske spil lokker ludomaner til at spille igen

image title: 
Foto: Sebastian Duda/123rf.com
Det er ualmindelig dårlig praksis at opfordre misbrugere, der forsøger at komme ud af afhængigheden, ved at lokke dem med en bonus.

Sådan lyder kritikken i hvert fald fra Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, efter at Politiken har afsløret flere tilfælde, hvor Danske spil har forsøgt at kontakte aktive og tidligere spillemisbrugere over e-mail og telefon.

”Det er en rigtig, rigtig dårlig praksis,” fastslår skatteordføreren.

 I denne alternative form for markedsføring tilbyder Danske spil sine tidligere kunder en bonus, hvis de begynder at spille igen.

”Det, vi gør helt konkret, er, at vi allerede har sat gang i to undersøgelser af omfanget af ludomani, og hvad man kan gøre i forhold til det. Når resultaterne af de undersøgelser er kommet, vil vi gå i gang med forhandlingerne på det her område,” siger Louise Schack Elholm.

LÆS OGSÅ: Bliver du snydt af disse tricks i supermarkedet?

De to undersøgelser er blevet sat i gang af Skatteministeriet, i samarbejde med Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).

Center for Ludomani oplyser til Politiken, at størstedelen af de 700-800 misbrugere, som årlig er i behandling i centeret, har i forbindelse med deres spilstop fået tilbudt bonustilskud fra Danske Spil.

Pressechefen i Danske Spil, Mare Grabow Westergaard, beklager, at ludomanerne bliver ramt af bonustilbud, men tilføjer at det kunne ske igen i morgen.

”Vi har ingen ambitioner om at tjene penge på denne sårbare gruppe. Derfor er det dybt ulykkeligt. Men der er teknikaliteter, der gør det svært for os at vide, om folk er i behandling, eller om de er registreret i Rofus (misbrugsregister),” siger hun til Politiken.

Socialdemokratiet kræver et øjeblikkeligt stop for Danske Spils måde at markedsføre på.

Hvad mener du om Danske Spils praksis?
 
Ekstra Bladet 
Tags: 
Se debatter