Danske unge: Ingen taletid til muslimer

Danske unge: Ingen taletid til muslimer

image title: 
Foto: Rafael Ben-Ari/123rf.com
En omfattende spørgeskemaundersøgelse foretaget i januar blandt landets 8.- og 9.-klasseelever viser, at 45 procent mener, at muslimer ikke bør have ytringsfrihed. Efter valget var tallet endda 49 procent. Det skriver Jyllands-Posten.

Undersøgelsen er foretaget af en gruppe forskere ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet og omfatter 75.000 folkeskoleelever. At næsten halvdelen mener, at muslimer ikke skal have ytringsfrihed, bør ifølge formanden for Skole og Forældre, Mette With Haagensen, tages alvorligt:

”Det er da en smule bekymrende, at så mange unge mellem 14 og 16 år, som snart er myndige borgere i samfundet, mener det. Det er en advarsel, som vi skal tage alvorligt,” siger hun til TV 2.

LÆS OGSÅ: Flygtninge bor på 4-stjernede hoteller

I undersøgelsen blev eleverne også spurgt ind til andre befolkningsgruppers rettigheder, og her mente næsten hver tredje, at heller ikke homoseksuelle bør have ytringsfrihed.

Mette With Haagensen mener, at undersøgelsens resultater er et glimrende incitament for forældre til at snakke med deres børn om ytringsfrihed, religion, etnicitet og lignende. Gør man det, kan meget nemlig nå at ændre sig:

”Man skal huske, at disse elever først er ved at danne deres meninger og holdninger nu. Mon ikke de bliver mere nuancerede med alderen,” påpeger Mette With Haagensen.

Hvad fortæller undersøgelsen dig? Tror du, de unge vil ændre synspunkt, jo ældre de bliver?  

TV 2 Nyhederne