Dansker dømt til 22,5 år i paradis

Dansker dømt til 22,5 år i paradis

image title: 
anastasiya88/123rf.com
I denne uge blev 61-årige Peter Brinkholt dømt til 22,5 års fængsel, fordi han tilbage i 2013 var ombord på et skib, der havde cirka 400 kilo kokain skjult i brændstoftanke.

Det er dog ikke et almindeligt fængsel, Peter Brinkholt skal afsone sin dom i. For selvom fængsler sjældent forbindes med luksus, så har det venezuelanske fængsel både swimmingpools, boldbaner, casino og restauranter. 

For 2000 euro har Peter desuden fået sit eget værelse, tv og to mobiltelefoner. Derudover er det tilladt at indtage alkohol og at få besøg fra kvindefængslet, der ligger ved siden af, bare de er tilbage i fængslet morgenen efter til fangetælling.

LÆS OGSÅ: Ung mor fængslet: Vil ikke lade faderen få samvær

Peter selv beskriver opholdet som en mellemting mellem et ferieophold på det populære La Santa Sport og en koncentrationslejr. På den ene side er der alt det luksuriøse, men på den anden er fængslet styret af bander og kriminelle indsatte. Og selvom vold er forbudt, så går mange fanger rundt med våben, og der bliver åbenlyst handlet med stoffer.

"Jeg er i en koncentrationslejr, hvor det er fangerne, der har magten. Der render en 200-300 mennesker rundt her bevæbnet med pistoler, Kalashnikov-maskingeværer og håndgranater. De har jo magten her i fængslet," fortæller han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Teologer vil indføre Vegas-vielser

Peter Brinkholt har gennem hele sagen erklæret sig uskyldig, og selvom både ejeren og kaptajnen af båden har bekræftet, at Peter var uvidende om stofferne, fik han alligevel en dom. En dom, der er næsten en dobbelt så lang end de andres, da dommeren i sagen ikke mente, at han angrede.

Peter Brinkholt mener ikke selv, at han lider en nød i fængslet, alligevel går han og håber på, at han en dag får retfærdighed og slipper tidligere ud:

"Jeg vil da ikke sige, det er særlig slemt. Men hvad fanden, man har vel ikke tænkt sig at holde ferie samme sted i årevis. Det ville være det samme som, hvis du var indlogeret på La Santa Sport fire år i træk jo. Det ville også blive kedeligt i længden," siger Peter Brinkholt i et interview med Ekstra Bladet.

Hvad synes du? Lever fængslets fanger under acceptable vilkår?

Ekstra Bladet 
Tags: