Dansker kan få envejsbillet til Mars

Dansker kan få envejsbillet til Mars

image title: 
Foto: Pixabay
Den 34-årige dansker, Christian O. Knudsen, er nu et skridt nærmere at blive det første menneske til at betræde vores røde naboplanet.
 

Han er nemlig gået videre til næste udvælgelsesrunde i det hollandske rumfartsprojekt, Mars One, der har til formål at sende fire mennesker til Mars i år 2024.
 

Her skal de fire udsendte starte en kolonisering af planeten, og planen er, at kolonien hvert andet år skal udvides ved at sende fire nye mennesker til planeten.

 
På spørgsmålet om hvorvidt han kommer hjem igen, svarer Christian O. Knudsen:

”Der er ingen planer om en returbillet, og jeg tvivler på, at vi selv når at bygge en raket i min livstid.”
 

Det betyder dog ikke, at han på noget tidspunkt har fortrudt:

”Jeg har ikke haft kolde fødder på noget tidspunkt. Jeg vil gerne, at det lykkes, og hvis det kræver, at jeg rejser derop, er det et offer, jeg er villig til at give. Jeg ved, at jeg giver afkald på nogle ting, og jeg har ingen lyserøde forestillinger om, at det bliver en feriekoloni. Det bliver hårdt til tider. Men fra mit synspunkt er gevinsten klart det værd. Hvis man sammenligner med månelandingen i 1960’erne og alt der kom ud af det, er det bestemt det værd,” fortæller han til TV2.

 
Af de 202.586 personer, der for to år siden ansøgte om at blive astronauter på Mars-missionen, blev 660 kandidater udvalgt til et 8-minutter langt online interview.


Fra interviewet er 100 personer, 50 mænd og 50 kvinder, gået videre til næste udskillelsesrunde, der kommer til at dreje sig om samarbejde.

 
Ville du ofre liv på Jorden for videnskabens skyld?
Tags: 
Nøgleord: