Danskere får nu samme lave ydelse som flygtninge

Danskere får nu samme lave ydelse som flygtninge

image title: 
Foto: Fesus/123rf.com
Danske Charlotte Emilie Deleuran boede sammen med sin daværende kæreste i den lille svenske by, Ludvigsborg, i det sydlige Sverige i kun lidt over 1,5 år.
 
”Min kæreste havde – som så mange andre danskere på det tidspunkt – en drøm om at bo i Sverige. Vi pendlede hver dag til vores arbejde i Danmark, men det blev simpelthen for surt til sidst, så vi flyttede tilbage til Danmark efter cirka halvandet år,” fortæller hun.
 
Men hvad Charlotte dengang ikke vidste var, at hendes kortvarige ophold i det svenske kostede hende ydelser som kontanthjælp og uddannelsesstøtte. Udlændinge-, integration- og boligministeriet nye regel der træder i kraft 1. juli betyder at cirka 2.600 danskere bliver snydt for de højere ydelser, og må tage til takke med integrationsydelsen i stedet.
 
De nye regler skyldes, at de 2.600 danskere i løbet af de sidste otte år har opholdt sig i udlandet i mere end et år.
 
Venstre-regeringen har lavet denne stramning af integrationslovgivningen i kølvandet på flygtningestrømmen fra blandt andet Syrien.
 
Charlotte har tidligere arbejdet i hjemmeplejen, men på grund af sygdommen endometriose, der gjorde, at hun skulle opereres 13 gange i løbet af tre år, har hun været på sygedagpenge og senere kontanthjælp.
 
LÆS OGSÅ: DF i kovending: Vil med i regeringen

Denne nye lovændring betyder, at Charlotte vil få udbetalt 4.958 kroner i stedet for de 14.575 kroner, som hun normalt modtager i kontanthjælp.
 
Charlotte har efterfølgende klaget til kommunen, der har afvist denne klage, der nu er sendt til Ankestyrelsen.
 
”Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er så ked af det, og jeg har tudet og tudet. Jeg føler mig krænket i mit eget land. Jeg har altid betalt skat i Danmark – også da jeg boede i Sverige. Jeg har danske børn og danske forældre – jeg hedder godt nok Deleuran, men jeg er født Frederiksen.”
 
Den nye stramning vil være gældende frem til 2023, hvor den automatisk ophører.
 
Udlændinge-, integration-  og boligministeriet forklarer at loven rammer etniske danskere, fordi man vil undgå diskrimination.
 
Er dette en god måde at håndtere ydelserne på?

TV 2
Tags: 
Nøgleord: