Danskere: Kolleger giver større glæde end løn

Danskere: Kolleger giver større glæde end løn

image title: 
Foto: Sergey NIvens/123rf.com
Hvad er det der gør, at man har lyst til at stå op om morgenen og tage på arbejde med et smil? Danskerne er enige, for det er i høj grad kollegerne, der tæller, når det gælder glæden ved jobbet.
 
Over halvdelen af danskerne, mener, at kollegerne er blandt de tre vigtigste elementer i trivsel på jobbet, hvilket topper lønnen, som kun 15 procent, mener er vigtigt.
 
Dette kommer ikke bag på fagforbundet HK.
 
”I hverdagen bruger vi jo faktisk ofte mere tid med kollegerne, end vores familie. Derfor er gode kolleger altafgørende for, hvor godt man har det på jobbet,” fortæller Mette Kindberg, der er næstformand i HK.
 
Danskerne er heller ikke utilfredse, da ni ud af ti mener, at have gode kolleger, skriver Ekstra Bladet.
 
LÆS OGSÅ: Skeletterne vælter ud af Messerschmidts skab

Dette glæder arbejdsmiljøchef hos Dansk Erhverv, Anne-Marie Røge Krag.
 
”Arbejdsgiveren har ansvaret for, at rammerne om arbejdsmiljøet er gode. Men at udfylde rammerne er også medarbejdernes ansvar. Derfor er det rigtig positivt at se, at så mange har det godt med kollegerne. Det tyder på, at trivslen er i top,” fortæller Anne-Marie Røge Krag.
 
Hun understreger desuden, at en forudsætning for at være en god medarbejder, er at være en god kollega.
 
”Kollegerne er hinandens forudsætninger. Som gode kolleger kan man bedre tage et medansvar, og man kan bedre komplimentere og supplere hinanden,” forklarer hun.
 
HK har desuden lavet en app, der skal minde danskerne om, at tage sig godt af deres kolleger.
 
”Et godt arbejdsmiljø kræver, at man gør noget aktivt for at understøtte fællesskabet på jobbet: At man hjælper hinanden med opgaverne, giver et velfortjent klap på skulderen eller spørger, om man skal tage en kop kaffe med. Det giver større arbejdsglæde, og det gør også, at man faktisk klarer arbejdet bedre,” forklarer Mette Kindberg.
 
Hvad er din bedste oplevelse med dine kolleger? 

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: