Danskere: Magtanvendelse overfor flygtninge er i orden

Danskere: Magtanvendelse overfor flygtninge er i orden

Sponsoreret indhold

Billeder og vidneudsagn afslører, at stik modsat politiets eget udsagn, at de danske myndigheder i flere instanser har tyet til magt overfor flygtninge i Danmark. Det erkender flere danske jurister.

”Når man har fat i en mand, der har det ansigtsudtryk, og hiver vedkommende i armen, og pigen, han holder, har den ene betjents arm om halsen, så er det umuligt at konkludere andet, end at der er tale om magtanvendelse,” siger Jonas Christoffersen, der er direktør for Institut for Menneskerettigheder til Information.

Direktør for tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, er enig i Jonas Christoffersens udmelding, og siger der er tale om klar magtanvendelse på billederne:

”Det betyder dog ikke nødvendigvis, at magtanvendelsen har været ulovlig eller uproportionel, men det er klart, at tingene skal kaldes ved deres rette navn,” fortæller han.

LÆS OGSÅ: Hjerteskærende: Sparker flygtninge på flugt 

Også på TV2s Facebook raser debatten, og her er langt størstedelen af brugerne enige; det er helt efter bogen, at magt skal anvendes overfor flygtninge der er på flugt fra krig og ødelæggelse.

”Magtanvendelse!!! Vor herre bevar os, flygtningene lukkede motorvejen så lovlydige skatteborgere måtte vente, til det behagede dem at flytte sig. Dette er et retssamfund,” sådan skriver Jytte Skov Pedersen på TV2s Facebook.

Nicolai Michaelsens kommentar har med 297 likes toppet på TV2s Facebook:

”Der bliver vel også brugt magt mod mig, hvis jeg ikke følger politiets anvisninger???”

Også på Informations Facebook-side er brugerne enten enige i at magtanvendelse er okay, eller at der burde have været mere fra
myndighedernes side, således skriver Martin Larse:

”De skal vist bare være glade for at se ikke blev spulet væk fra motorvejen med vandkanoner.”

Er du enig i, at magtanvendelse overfor flygtninge fra krig og ødelæggelse er i orden, og at alle bør være lige for loven?

TV2