Danskerne er trætte af licens

Danskerne er trætte af licens

Sponsoreret indhold

En ny undersøgelse foretaget af Wilke for Jyllands-Posten viser, at 62,8 procent af de adspurgte ville vælge dele af DR’s programpakke fra mod at spare medielicens, hvis det var muligt.

Det er der en helt forståelig forklaring på, hvis man spørger Claus Bülow Christensen, der er digital analytiker og udviklingsdirektør hos Zibra Digital Media Group:

”Vi er i en periode – også med Netflix på markedet – hvor man reelt som tv-forbruger for første gang har fået nogle alternativer til den gamle måde at se tv på. Det er blevet meget mere diversificeret, og der er utroligt mange gode tilbud. Når der er det, går man selvfølgelig lidt væk fra ”det gode gamle”,” siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Ny opfindelse kan erstatte morgenkaffen

Ifølge undersøgelsen bruger 40 procent af danskerne streamingtjenester.

Op til folketingsvalget tidligere på sommeren foreslog Liberal Alliance en abonnementsordning på DR’s programmer, hvor seerne kun betaler for det, de bruger. Det forslag bakker Dansk Folkeparti fortsat op om, mens man hos Venstre vil diskutere emnet efter ferien:

”Jeg er ikke sikker på, at en til- og fravalgsmodel nødvendigvis er den bedste, men jeg vil gerne have lejlighed til at diskutere det med partifællerne først,” siger partiets medieordfører, Morten Løkkegaard.

De Radikale, Socialdemokraterne og SF ønsker at bevare den nuværende licensmodel.

Hvad mener du om en eventuel abonnementsordning? Er det den bedste og mest retfærdige løsning?

Jyllands-Posten