Danskerne foretrækker jordskælv frem for sult og krig

Danskerne foretrækker jordskælv frem for sult og krig

image title: 
Foto: John Wollwerth/123rf
Red Barnet oplyser, at danskerne på to dage har doneret 800.000 kroner til ofrene for jordskælvet i Nepal. Til sammenligning har de samlet 600.000 kroner ind til krigen i Syrien i hele 2015.

Det er der en helt logisk forklaring på, mener fundraiser i Red Barnet, Claus Amundsen:

”Lige i øjeblikket, når katastrofen i Nepal er så langt fremme i medierne, og vi kan se på tv, at der ligger børn under murbrokkerne, så er danskernes lyst til helt spontant at gøre noget meget større”.

Han er dog samtidig ærgerlig over, at en katastrofe som krigen i Syrien ikke får mere opmærksomhed blandt befolkningen.
Også hos Læger Uden Grænser er man ked af situationen. Her giver direktør Michael Gylling Nielsen mediernes dækning af katastroferne en stor del af skylden:

”Krigen i Syrien foregår på femte år. Krisen i Sydsudan har foregået i 20 år. Det kunne man da godt ønske, at Facebook, som et af de største medier, også satte fokus på,” siger han med reference til Facebook, som netop opfordrer sine brugere til at donere penge til Nepal.

Han ser gerne, at medierne tager lignende initiativer, når det kommer til mere langvarige ”stille kriser”, og tilkendegiver at Nepal har brug for hjælp, men understreger samtidig, at lande som Yemen og Sydsudan også har brug for hjælp.

Giver du til velgørende formål? Hvilke formål støtter du helst?

dagens.dk
Tags: 
Se debatter