Danskerne trodser terror-trusler i Tyrkiet

Danskerne trodser terror-trusler i Tyrkiet

image title: 
Foto: Mile Atanasov/123rf.com
Der skal mere til end mulige terrorangreb i Istanbul lufthavn og resten af Tyrkiet til at holde danskerne væk.
 
Dette er meldingen fra flere rejseselskaber kun seks dage efter den forfærdelige terrorhandling, hvor gerningsmænd åbnede ild og sprængte sig selv i luften på flere etager i ankomsthallen i Atatürk-lufthavnen i Istanbul. 41 mennesker blev dræbt og 239 sårede under angrebet.
 
Pressechefen hos Star Tour, Nikolai Johnson, mener, at rejselysten hos danskerne skyldes de lave sommertemperaturer i Danmark, samt at rejserne til Tyrkiet er meget billigere i år.
 
”Det dårlige vejr overtrumfer enhver frygt for uroligheder i Tyrkiet,” siger Nikolai Johnsen til Ekstra Bladet, og fortsætter:
 
”Vore konsulenter fortæller, at når folk ringer for at købe en rejse, så siger de som noget af det første, at de ikke vil til Tyrkiet. Når vi så fortæller dem, at prisen er lavere end sidste år, og at prisen andre steder er steget, så ender det gerne med, at de vælger Tyrkiet alligevel.”
 
Andre rejseselskaber oplever samme fænomen, herunder Bravo Tours, Spies og Apollo, hvor der meldes mange solgte rejser til Tyrkiet i de seneste dage.
 
LÆS OGSÅ: Dræbte døtre: Vil nu have nedsat sin straf
 
Omkring samme tidspunkt som terrorangrebet meldte Udenrigsministeriet, i en rejsevejledning til Tyrkiet, at det samlede trusselsbillede mod danskerne ikke har ændret sig. Der er dog stadig stor risiko for terror, og der har været hele seks tilfælde af terror i løbet af 2016 fordelt over hele landet.
 
”Alanya ligger stadig i top tre hos os. Vi så en hurtig reaktion lige efter angrebet i Istanbul. Et til to døgn senere var tallene stabile igen. Hvis vi kigger på salget fredag, lørdag og søndag, så har vi solgt cirka 1000 rejser om dagen. Det er 15 procent højere end sidste år. Prislejet lige nu på rejser til Tyrkiet er væsentlig mere gunstigt end på samme tidspunkt sidste år,” siger Carlos Cebrian, der er produktchef hos Spies, til Ekstrabladet.
 
Administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, er enig med sine kolleger og kan nikke genkendende til salgsstigningen.
 
”Desværre tror jeg, at terrorhandlinger er blevet så stor en del af dagligdagen, at vi ikke så let lader os påvirke. Det sker alle steder og tit. Vi afventer måske lige og ser, hvad Udenrigsministeriet siger, men vi er nødt til at skulle af sted. Rent faktisk har Tyrkiet været hurtigere udsolgt i weekenden end andre steder,” siger Peder Hornshøj til Ekstra Bladet.
 
Frygter du terror på din rejsedestination?
 
Ekstra Bladet 
Tags: 
Nøgleord: