Datingprofil kostede mand jobbet

Datingprofil kostede mand jobbet

image title: 
Foto: georgejmclittle/123rf.com
For noget tid siden faldt Morten over en sød og tiltrækkende kvinde på datingsiden Badoo. De begyndte at skrive meget sammen, og lærte så småt hinanden at kende ret godt. Derfor var Morten heller ikke synderligt betænksom ved at fortælle hende, hvad han hed på Facebook.

De begynder også at chatte på skype, og en dag, da Morten logger ind, spørger kvinden, om de ikke skal se hinanden over webcam, Morten siger ja.

Lyden virker ikke, men kvinden virker heller ikke til at ville snakke. Hun begynder nemlig at smide tøjet. Morten synes, hun er sexet og begynder også at smide tøjet.

Kort efter han har smidt tøjet, logger hun af.

”Så popper der en video op. Med mit fulde navn og arbejdssted. Hun har brugt hele min Facebook-profil,” forklarer Morten.
Kvinden vil have penge 500 euro – altså 3.700 danske kroner.

Han nægter at betale pengene.

”Du gav mig ikke andre muligheder. Jeg har posted det til alle dine venner. Håber, du kan lide det,” skriver hun.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 10 værste ghetto-områder

Senere eksploderer det hele. Det vælter ind med opkald og beskeder.

”Jeg får lukket min Facebook-konto og ringer til politiet. De kan ikke gøre noget. Jeg skynder mig at kopiere hele samtalen fra Skype, så jeg har noget at give politiet,” siger Morten.
En af dem der får fat i ham er hans chef. Hun beder ham om at blive hjemme om mandagen.

Det viser sig, at hun har lavet en falsk profil med et dansk navn og tilføjet hele Mortens venneliste på Facebook. Hun har også tilføjet en del af hans venners venner, hvoriblandt der er forældre til børn og kolleger i den børnehave, han arbejder i. Går de ind for at se hendes profil, er det billederne af Morten uden tøj på, der kommer op med beskeden om, at han er taget i at onanere foran børn.

Sammen med børnehavens ledelse bliver de enige om, at han skal holde sig væk fra arbejdspladsen på ubestemt tid.

Efterfølgende lukker Morten sig inde. På sigt vælger han også i samråd med sit arbejde at fratræde sin stilling.
Han har siden fået krisehjælp. Han er trist og vred over forløbet og føler, at alarmklokkerne burde have ringet, da kvinden begyndte at smide tøjet. Men det er ikke kun i forhold til nøgenhed på billeder og video på nettet, at han gerne vil advare andre.
 
”Folk skal tænke over, hvilke oplysninger de lægger tilgængelige på Facebook. Alt kan blive brugt mod én. I dag er min Facebook-profil fuldstændigt blottet for oplysninger om, hvor jeg bor og arbejder, og kun mine venner kan se selve profilen.”
 
Tænker du over, hvad du deler på sociale medier?

Dagens.dk
 
Tags: