De 5 bedste spareråd til iværksættere

De 5 bedste spareråd til iværksættere

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Har du det som om, du løber tør for penge på kontoen hver måned? Frygt ej. Der er flere enkle råd til, hvordan du kan få en bedre økonomi – selv i en økonomisk krævende opstartsfase.
I denne artikel har vi samlet nogle enkle spareråd som hjælper dig med at få en bedre økonomi som iværksætter.
 

1. Opsæt et budget

Du har sikkert hørt det mange gange før, men det er virkelig vigtigt at lave et budget, når det kommer til at kontrollere, hvad du bruger. Ved at oprette et budget, får du et godt overblik over alle dine udgifter og din indtjening for hver måned. Når du opretter et budget, kan du også se, hvilke udgifter du kan spare væk. 

Start med din økonomiske situation fra de sidste to til tre måneder. På den måde får du et mere realistisk overblik over alle dine udgifter og din omsætning. Sørg dog for, at du har et lille finansielt råderum til uforudsete udgifter.
 

2. Opsæt automatiske overførsler

En anden nem måde at spare penge på, er ved at oprette automatiske overførsler fra din bankkonto til din opsparingskonto og automatiske betalinger af fakturaer. Selvom man før i tiden fik fakturaer i fysisk form, kan man nu få en mere håndterbar version. 

Digitale fakturaer er ikke kun nemmere at håndtere, de er også meget billigere. De traditionelle papirfakturaer kommer med ekstraudgifter fra de virksomheder, som udsteder dem - både materiale- og miljømæssige udgifter. Det er derfor, at der er ekstraomkostninger forbundet med fysiske fakturaer. Ved at vælge elektroniske fakturaer, slipper du for disse udgifter.
 

3. Vælg et lån med gode vilkår

Hvis du har brug for ekstra finansiering under opstartsfasen, kan du spare en masse ved at vælge det rigtige lån. Selvom bankerne følger den generelle rente på markedet, er det op til hver enkelt bank at sætte deres rentesats baseret på deres egen risikovurdering. Det betaler sig derfor at sammenligne og indhente lånetilbud, før du indsender en ansøgning.

Et brugbart værktøj i jagten på det bedste privatlån er en låneberegner. Beregneren giver dig et overblik over alle udgifter relateret til lånet, et overblik over renten, udbetalinger, afbetalingsudgifter og den samlede pris. Ved at bruge beregneren kan du nemt sammenligne forskellige lånetilbud og finde det billigste lån med den laveste rente. 

Et andet råd; når du leder efter det bedste lån på markedet, bør du bruge en långiver. En långiver samarbejder med flere banker. På den måde skal du kun sende én ansøgning, og så sender finansagenten ansøgningen til alle samarbejdsbanker.

Axo Finans er netop sådan en långiver, som giver private lån gennem flere af Skandinaviens bedste banker. Ved at indsende en ansøgning sparer du masser af tid og bliver kun præsenteret for de bedste tilbud for dig og din finansielle situation.
 

4. Få finansiel hjælp

At være i en startfase af et projekt kan være økonomisk krævende. For det første skal man anskaffe sig en masse nyt udstyr. Derudover kan produktet eller tjenesten have dårlig afsætning på markedet. Der er heldigvis mange organisationer, banker og investorer der leder efter nye spændende projekter, som de kan investere deres penge i. Udforsk markedet og se, om der er personer derude, der er interesserede i dit specifikke projekt.
 

5. Brug dit netværk

Som ny på markedet er din største ressource dit netværk. Før du har fået en fast kundekreds, er du afhængig af at få dit navn ud på markedet. Og for at kende til dig, må du få dit navn ud så mange steder som muligt.

Men dit netværk er ikke kun en ressource, når det kommer til word-of-mouth. Der kan også være skjult ”økonomisk hjælp” blandt dine bekendte. Måske kender du nogen, som kan tilbyde dig en god aftale? Hvis det ikke er muligt at udveksle tjenester, kan du måske stadigvæk få en bedre pris for dit arbejde. Alt hjælper. 

Fik du nogle gode spareråd? Reducering af dine månedlige omkostninger kan være vanskeligt som iværksætter, så man må være kreativ. 

Held og lykke!

 
Tags: