De bedste råd mod influenza

De bedste råd mod influenza

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com/INDEHOLDER REKLAMELINKS

I takt med at vejret bliver koldere og mere gråt, ser man også flere omkring sig, der går rundt og ser sløje ud. Det er nemlig sæson for influenza, sygdommen de færreste går fri for i løbet af en hel vintersæson. Dog er der flere ting, du kan gøre, for at mindske sandsynligheden for at blive ramt af folkesygdommen.

LÆS OGSÅ: Dødelig lungesygdom spredes i Danmark

Ifølge Ekstra Bladet tager Statens Serum Institut sygdommen meget alvorligt.


”Influenza er en luftvejsvirus, som vi kalder det, så det smitter gennem sekreter i luften. Hvis nogen nyser eller hoster ud i et lokale, så kommer der bitte små væskepartikler ud, som hænger i luften. Hvis nogen nyser ind i hånden, og derefter bruger den til at åbne en dør med eller sige goddag med til nogen, vil hånden være fuld af viruspartikler,” fortæller Thea Fischer, der er professor og overlæge i Sektor for Diagnostik og Infektionskontrol, til Ekstra Bladet. Hun forklarer desuden, at virussen er meget smitsom.

Thea Fischer kommer med nogle gode råd til, hvordan man undgår, at sygdommen rammer en.

”Man skal sørge for at vaske hænder rimelig ofte og husk at bruge sæbe og tørre i et rent håndklæde. En god ide er at vaske hænderne når man kommer ind ad døren. Det betyder, at alle de steder man selv har rørt, hvor syge også har rørt, der har du noget på dine hænder, og det skal vaskes af, før du tager hænderne op til munden eller næsen. Det kan reducere infektionstallet betragteligt, viser undersøgelser.”

Hun opfordrer desuden folk til at være opmærksom på, at undgå at stå i nærheden af folk, der nyser. 

”Hvis man er i et rum, hvor nogen hoster eller nyser, så skal man flytte sig lidt, for det hænger i luften i et stykke tid bagefter, og så er der en høj risiko for smitte, hvis man indånder viruspartikler.”

Derudover skal man ikke kimse ad de råd, man måske har fået som barn.

”Man skal sørge for at holde sig varm, fordi man er mere udsat, hvis man fryser. Hvis man holder sig varm og klæder sig ordentligt på, så hjælper det. Alle de gamle mormor-råd er faktisk slet ikke så dumme.

Sidst forklarer hun, at det heller ikke skader at tage et ingefærshot hver dag.

”Mine unger sværger til, at det gør en forskel, så jeg siger bare, at hvis du har en overbevisning om, at det hjælper, så skader det i hvert fald ikke. Enkelte studier har vist at ingefær har en såkaldt antiinflammatorisk effekt, og i et mindre laboratoriestudie der sammenligner antibakteriel effekt af ingefær, hvidløg og citron er hvidløg vinderen. Så hold dig ikke tilbage med hvidløget,” siger hun til Ekstra Bladet.

Tre ting der hjælper dig mod influenza:


Derma håndsprit hos Med24.dk


Futura Ingefær-piller hos Med24.dk

    
Selected Femme striktrøje fra byflou.com
 

Ekstra Bladet 


Tags: 
Nøgleord: