Debat: Bør vi tillade asylshopping?

Debat: Bør vi tillade asylshopping?

image title: 
Foto: Spectral/123rf
Debattøren AndersThrane så onsdag morgen Go’ Morgen Danmark, der havde besøg af DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Under indslaget kritiserede politikeren flygtningenes ”asylshopping”. Et begreb, som dagens debattør mener, er meget rammende.

AndersThrane skriver blandt andet, at Thulesen Dahls pointe var, at hvis flygtningene ”var flygtet fra krig og ødelæggelse i Syrien, så måtte der alt andet lige være bedre i Danmark, hvorfor han ikke kunne forstå, at flygtningene "stillede krav" til at ville videre til et andet land - de "shoppede" mellem landene,” skriver AndersThrane.

Flere brugere stemmer i. KongLudvig mener, ligesom AndersThrane, at man selvfølgelig skal hjælpe flygtningene men skriver samtidig:
”Jeg synes dog også, at det er urimeligt af dem at kræve at komme til et bestemt land. I den konkrete situation bør vi dog ikke brokke os, for hvis de pågældende flygtninge helst vil til Sverige, burde vi bare lade dem, for så slipper vi for at bruge penge på dem”.

Ovenstående holdninger fik brugeren gunnarguillermo op i det røde felt:

”Fordi noget er virkelig dårligt et sted, kan det ikke bruges som argument for, at det er okay at gøre noget mindre dårligt et andet sted. Det er jo det samme som at sige, at fordi menneskerettighederne langt fra bliver overholdt i Kina, så er det okay, at vi slækker en smule på det herhjemme også”, skriver gunnarguillermo og fortsætter senere i sit indlæg:

”Derfor bør vi ikke se på, hvad de er flygtet fra, men på hvordan vi selv synes, vi kan være bekendt at behandle dem”.

Hvad mener du om flygtninges asylshopping? Giv din mening til kende i debatten lige her.
Tags: