Debat: Hvordan får jeg nye venner som voksen?

Debat: Hvordan får jeg nye venner som voksen?

image title: 
Foto: Katarzyna Białasiewicz/123rf
”Hejsa. Jeg er en mand/dreng/fyr på 44 somre, som på andre virker velfungerende, jeg har et fast job, som jeg er god til, jeg er forgangsmand i en motionsklub, jeg har en sød kæreste og en lille datter på 4 måneder.”

Sådan indleder brugeren, der kalder sig LonelyCowboy, sit indlæg på SOL-debatten. https://www.sol.dk/debat/hvordan-f%C3%A5r-man-personlige-venner

Det lyder umiddelbart som fryd og gammen, men bægeret indeholder også malurt.

”Jeg har ingen personlige venner, som jeg inviterer hjem og lukker ind i mit liv. Min kærestes vennner er mine venner,” skriver han og fortsætter:

”Jeg har aldrig haft mine egne venner, som jeg har turdet lukke ind i mit liv. Kun min kæreste igennem nu 14 år har jeg turdet lukke ind i mit liv.”

Grunden hertil, skriver LonelyCowboy, er formentlig nogle traumatiske oplevelser fra hans opvækst.

”Grunden er sandsynligvis massiv mobning fra jeg var 6 år, og til jeg blev færdig med gymnasiet og flyttede hjemmefra som 19-årig,” mener han.

”Derefter burde verden have åbnet sig for mig, men det gjorde den ikke, for jeg turde ikke åbne døren til den,” fortæller han.

Efter fødslen er hans kone blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling, og LonelyCowboy har nu indset, at han har brug for sine egne, nære venner.

”Hvordan griber jeg det an?” spørger han.

Han er bange for, at folk vil stemple ham som en taber, fordi han ikke har nogle nære venner, og han spørger derfor:

”Hvad ville du sige og hvordan vil du reagere, hvis en person du ellers kunne lide inviterede dig hjem, og det så gik op for dig, at vedkommende ikke har nogle nære venner og aldrig har haft det?”

Hvad kan LonelyCowboy gøre for at få nogle nære venner?

Hjælp LonelyCowboy HER.
Tags: