Debat: Kan smukke kvinder være talentfulde?

Debat: Kan smukke kvinder være talentfulde?

Sponsoreret indhold

JulieSkriver, som er dagens debattør, har læst en artikel i Daily Mail om en 20-årig kvinde, der hele sit liv har været kendt som den smukke pige – selvom hun er dygtig både i skolen og til sport. Kvinden påstår, at hun har været nødsaget til at undgå at klæde sig pænt i håb om, at omverdenen ville begynde at bemærke hendes evner. Det finder JulieSkriver problematisk:

”Der er alt for stort fokus på kvinders udseende og for lidt fokus på, hvad de har mellem ørerne. Det kan ikke nytte noget, at kvinder skal tænke over, hvordan de klæder sig for ikke at virke for tiltrækkende, når det er fuldt ud acceptabelt, at mænd gør alt, hvad de kan, for at se godt ud!!” skriver hun.

En bruger påpeger, at den 20-årige kvinde sikkert også havde brokket sig, hvis omverdenen ikke havde lagt mærke til hendes udseende, mens brugeren alexsmithnielsen mener, at det er kvindernes egen skyld:

”Kvinder skal naturligvis tænke på, hvilke signaler de sender i offentligheden. Jeg siger ikke, at man som kvinde skal gemme sig, men man skal være klar over de signaler, man sender via sit udseende. Der er stor fokus på, hvordan kvinder ser ud, men er det ikke kvindernes skyld?”
 
Den holdning kan JulieSkriver ikke forstå:

”Hvorfor er det “naturligt” (jf. at du skriver naturligvis), at kvinder skal tænke over, hvilke signaler de sender via deres udseende? Skal mænd ikke bare lade være at opfatte kvinder som sexobjekter uagtet kvindens påklædning? Og er du af den opfattelse, at kvinder i højere grad end mænd bør tænke over, hvordan de klæder sig?” spørger dagens debattør.

Hvad mener du? Bliver smukke kvinders evner i højere grad taget for givet, end det er tilfældet med mænd?

Deltag i debatten her