Debat: Ville du servere svin for en muslim?

Debat: Ville du servere svin for en muslim?

image title: 
Foto: badmanproduction/123rf.com
I fredags bragte vi på SOL en artikel om en etnisk dansk mor, der holdt fødselsdag for sin søns klassekammerater i første klasse.

Moderen planlagde at lave pølsehorn med svinekød, og skrev derfor til moderen til en muslimsk dreng i klassen, at de gerne måtte give ham en madpakke med, så den muslimske dreng ikke skulle spise svinekød.

”Ville det ikke være bedre, om I lavede alle pølsehornene med kylling, og så var den sag klaret og alle kunne spise af den samme slags mad? Jeg synes, det er meget upædagogisk, at XXX som den eneste skal medbringe sin egen mad til en børnefødselsdag?”
skrev den muslimske mor til fødselsdagsbarnets mor.

Artiklen har sat gang i en debat om, hvilke hensyn man bør tage i forhold til religion.

Dagens debattør, Musse38, indleder således debatten med:

”Jeg havde lavet mad, så der var til både muslimer, danskere og vegetarer mm. for den sags skyld. På den anden side kontaktede den danske mor jo den muslimske mor med en god hensigt, så jeg synes også, at den muslimske mor er lidt for aggressiv i sin retorik.”

Den betragtning er brugeren tugto enig i.

”Helt enig! Man beder ikke gæster møde op med madpakke! Og man beder ikke værtinden lave om på menuen til ALLE!” skriver tugto.

Også på Facebook har der været gang i debatten. Her skriver Erling Bladt:

”Havde det været hos mig, havde jeg lavet nogle pølsehorn med kylling pølse i, hvorfor skal et lille barn føle sig udenfor, bare fordi nogle mener de har ret til at spille smart?”Hvilken mor, synes du, har sit på det rene? Og hvad ville du selv have gjort, hvis det var dig, der skulle holde fødselsdag for dit barn? 

Del din mening her!


 
Tags: