Debattør: Er vold mod pædofile ok?

Debattør: Er vold mod pædofile ok?

image title: 
Foto: Pixabay
”Det er jo ikke fordi vi for evig og altid ikke kan se alvoren i at slå andre ned, men når det er folk, der er pædofile, så burde der være no mercy.”

Sådan skriver dagens debattør, Hoejborg, i sit indlæg, hvor han henviser til en SOL-artikel, hvor en amerikansk soldat har mistet sit job efter at have tævet en pædofil allieret fra Afghanistan. Hoejborg mener ikke, at man altid kun skal tage udgangspunkt i principper, men at man skal vurdere det efter den enkelte sag.

Debattøren, Swedman, er enig med Hoejborg om, at der bør gælde andre regler i pågældende sag:

”TYPISK USA. De aner ikke en skid om noget – moral er noget, de læser i en bog. Det er ikke noget, de selv kan tænke på. Og så er det fint nok, han får en bøde eller lign. Straf – men at fratage manden hans job. Altså hør nu her, manden har ofret sit liv til sit lands tjeneste.”

LÆS OGSÅ: Debattør: Bør man straffes 2 gange for mord?
                 
Det er dog ikke alle, der mener, at det er uretfærdigt, at hændelsen har kostet den amerikanske soldat jobbet. Debattøren Henrik_Eriksens holdning til sagen er, at det vil tage overhånd, hvis man gjorde selvtægt lovligt:

”Uanset hvad du mener om pædofile, så kan vi ikke have soldater som går rundt og øver selvjustits.
Hvad hvis denne soldat næste gang så sig gal på en tyv? Eller en der går over for rødt?
Skal de så også gennembankes, eller er det nu for galt?
Vi har retssale og love her i verden, fordi vi skal kunne afgøre en persons skyld, og give en sanktion som står mål med forbrydelsen.”

Burde man i sager med særlige forbrydelser have lov til at begå selvtægt?

Deltag i debatten her!
 
Tags: 
Nøgleord: