Debattør: Hvornår må man dytte?

Debattør: Hvornår må man dytte?

image title: 
Francis Dean/123rf.com
I tirsdags kunne SOL berette om enhistorie, hvor en ægtemand fik en bøde af politiet, da han benyttede sit bilhorn uforsvarligt. Det var nemlig ifølge politiet ulovligt at benytte bilhornet til at sige ’farvel’ til mandens kone.

Brugeren falcon spørger i forlængelse dertil:

”Hvis man bliver stoppet og hornet ikke virker, får man så også en bøde for det, og hvornår skal man teste det?”
Yetun mener, at det ville være uklogt at teste hornet hver morgen, da det ville være til store gene for flere naboer. SOL-brugeren ftg antyder dog, at langt de fleste personer benytter hornet ulovligt:

”Det er et advarselshorn. Nogle bruger hornet til at skælde ud på andre hvis, de synes, at de kører dårligt i trafikken. Det må man heller ikke. Hornet er beregnet til at bruges, hvis der opstår fare i trafikken, så man kan henlede andres opmærksomhed på denne fare. Derfor skal hornet virke. ​Den sidste er lidt mere tricky. Faktisk skal man teste hornet hver gang, man skal ud at køre, så hvis ejeren havde sagt, at han testede hornet, kan det være, at han var sluppet for bøden.”

Men som beskrevet i artiklen, så var det dog ikke test af hornet, ægtemanden fik en bøde for, og det påpeger brugeren Joakim også:
”Nu er bøden ikke faldet, fordi han testede horn i ny og næ, men fordi fæhovedet bruger til at irritere omgivelserne. 
Den er helt berettiget, det er en dum uvane at misbruge hornet sådan.”

Synes du, at det var helt fair at få en bøde for et ’farveldyt’? Del din mening med os i debatten HER.

 
Tags: 
Nøgleord: