Debattør: Luk ’X Factor’

Debattør: Luk ’X Factor’

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Fredag efter fredag sidder store dele af Danmarks befolkning klistret til skærmen for at se Remee, Thomas Blachman og Lina Rafn bedømme deltagerne i DR-talentshowet ’X Factor’. Det er dog ikke alle, der er lige imponerede af det populære underholdningsprogram.
 
De seneste ugers programmer har nemlig affødt en del kritik fra blandt andet børnepsykologen John Halsen, der karakteriserer showet som mobning. Han støttes af teaterdirektør Jon Stephensen, som mener, at moral og de unge deltageres tarv glemmes, fordi der opfordres til at stemme på den dårligste artist gennem DR’s ’X Factor’-app.
 
Disse udtalelser følges op af debattør, teolog og journalist Sørine Godtfredsen, der på sin blog beskriver talentshowet som ”usmageligt følelseshysteri”, hvilket blev eksemplificeret i sidste uge, da Remee skulle præsentere sin unge deltager Tannaz:
 
”Det skete, da Remee kraftigt inspireret af tidens debat om kulturmøde og integration holdt en lille tale, inden han sendte sin 16-årige sangerinde på scenen. Det blev understreget i hvor høj grad deltagerne lægger deres sjæl i hænderne på et koncept, der først og fremmest sikrer DR seere og dommerne masser af mulighed for selvpromovering.”
 
LÆS OGSÅ: Har man pligt til at får børn?
 
Sørine Godtfredsen mener faktisk, at DR bør lukke ’X Factor’, og hun opfordrer samtidig flere fra det danske kulturliv til at støtte op om forslaget. DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, tager dog ikke kritikken så tungt:
 
”Jeg lytter altid til kritik, men her er den skudt forbi. Det er fuldstændig fantastisk, at X Factor på ottende sæson kan blive ved med at skabe så meget debat og en lyst til at tale om, hvordan vi skal snakke om og tale til hinanden,” siger han til MetroXpress.
 
Hvad mener du om ’X Factors’ koncept? Glemmer man de unge deltageres tarv i forsøget på at skabe underholdning?
 
MetroXpress
 

Tags: