Debattør: Må jeg blande mig i andres børneopdragelse?

Debattør: Må jeg blande mig i andres børneopdragelse?

image title: 
Foto: Dmitriy Shironosov/123rf
Brugeren Valenti spørger SOL.dk’s debattører om, hvorvidt hun kan tillade sig at blande sig i andres børneopdragelse.

Det gør hun efter at have oplevet, hvordan venindens børn snakkede til deres mor.

Valenti skriver:

”Efter vi havde spist, spurgte han (sønnen, red.) om han måtte få besøg af nogle af hans skolekammerater hvortil min veninde svarede nej, ikke idag, men at han kunne få dem på besøg i morgen. Hendes søn blev virkelig sur og sagde at han hadede hende, "fuck dig", og "hold kæft" da hun prøvede at forklare, at det ikke var en god dag at få venner over,” skriver hun og fortsætter:

”Hun skældte ham ikke ud eller hævede stemmen da han sagde alle de her ting til hende, og jeg sad helt chokeret og forarget og så til”.

Valenti ville selv have skældt sine to børn på 10 og 12 år ud, havde de snakket sådan til hende. Hun er dog bange for, at veninden vil blive sur, hvis hun nævner noget for hende.

alexsmithnielsen svarer Valenti, at hun ikke kan tillade sig at blande sig, med mindre drengen havde snakket grimt til hende specifikt. Valenti må forklare moderen, at det ikke er normalt at snakke sådan, hvorefter det må være op til moderen selv at tage stilling til, skriver han.

Honda-man har et helt andet synspunkt. Han mener, efter flere år at have arbejdet i en børnehave, at man godt kan tillade sig at blande sig i andres børneopdragelse. Han skriver:

”Jeg synes egentlig godt, at du kan tillade dig at nævne det for moderen/din veninde. Selvfølgelig skal det dog siges på en måde, som ikke virker konfronterende men måske mere undrende - hvorfor tillader hun det?”.

Hvad er din holdning til børneopdragelse? Kan man tillade sig at blande sig i andres børneopdragelse? Deltag i debatten her!
Tags: