Debattør: Skal asylansøgere bekæmpes med våben?

Debattør: Skal asylansøgere bekæmpes med våben?

image title: 
Joe Belanger/123rf.com
Rollo_1 henviser til den amerikanske præsidentkandidat, Donald Trump, der har udtalt sig i forhold til det franske terrorangreb, at det kunne være undgået hvis blot civile havde lov til at bære våben, som det er tilfældet i flertallet af amerikanske delstater.

Rollo_1 argumenterer for hvilken slags sikkerhed, der skulle være på området såfremt våben blev tilladt at bære af civile:

”Hvordan skulle det administreres? Det ville ikke kræve så mange administrative ændringer for Danmarks vedkommende. Hvis man er medlem i en privat sportsskytteforening, modtager man skydetræning der. Har man ren straffeattest, kan man ansøge om våbentilladelse og købe en pistol/revolver. Pistolen kan opbevares hjemme og transporteres til og fra skydebanen. Sådan er det allerede idag.”

Brugeren 123456+ er delvist enig med rollo_1 og skriver:

”Lignende tanker og forslag var oppe efter Breiviks handlinger, hvor en amerikaner stillede spørgsmålet:
’Hvor mange mon Breivik havde nået at kunne skyde inden han selv var blevet skudt, hvis folkene på lejren havde været lige så meget bevæbnede som en gennemsnits amerikaner?’
Jeg mener dog ikke at folk generelt skal kunne gå med skydevåben i det offentlige rum, men som selvforsvar i hjemmet, er der straks mere rimelighed i det.”

Er du enig i de to brugeres indlæg om våbentilladelse i Danmark? Del din mening med os i debatten HER.

 
Tags: