Debattør: Skal kommune bestemme, hvor du må ryge?

Debattør: Skal kommune bestemme, hvor du må ryge?

image title: 
Foto: THANANIT SUNTIVIRIYANON/123rf.com
”Jeg er ikke selv ryger og har aldrig været det, men jeg synes simpelthen, det er for meget. Rygning kriminaliseres, og det er en hetz mod rygere. Det er ikke op til kommunen at bestemme, hvordan hver enkelt skal leve sit liv,” sådan skriver dagens debattør, Honda-man, efter at Randers Kommune har vedtaget, at det fremover ikke er lovligt at ryge på offentlige legepladser, anlæg og parker.

”Jeg synes, at tendensen de senere år er, at rygning i højere og højere grad kriminaliseres – hvor må de efterhånden snart ryge henne?” spørger han.

”Nu kender jeg ikke grunden til, at Randers forbyder rygning de pågældende steder, men dette kan jo bl.a. skyldes, at rygerne har en tendens til at smide cigaretskodderne alle mulige andre steder hen end der, hvor de bør være,” skriver debattøren, 123456+, som udover det er enig i, at forbuddene mod rygning antager nogle ”temmelig latterlige dimensioner efterhånden”.

LÆS OGSÅ: Debattør: Stop flygtninge hykleriet!

Debattøren, molan, mener, at der er tale om et dilemma for:

”Du er nødt til at krænke rettighederne for enten rygeren eller antirygerne. De parts frihed er på hinanden udelukkende, så må man jo finde en passende grænse for begge parter,” skriver han og fortsætter:

”Eftersom antallet af rygere falder, og dét er det usunde, så er det rimeligvis deres rettigheder. Som mindskes indtil de engang er helt væk og rygning forbydes.”

Synes du, at det er rimeligt at kommunen går ind og forbyder rygning på offentlige områder?

Deltag i debatten her!
 
Tags: